Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok
Nie lepszy, ale swoj. Arab ma zupelnie inne zasady i zostal wychowany w innej kulturze
Nie podlega dyskusji, ze arabowie pod wzgledem inteligencji sa na wysokim poziomie, nie ma ich co porownywac do tepych murzynow. Ale w ich przypadku problem stanowi ich fanatyzm religijny.
Nie masz pojecia o czym piszesz, bo nie ma i nie bylo czegos takiego jak rasa niemiecka. Jest rasa nordycka, ktora wywyzszali nazisci.
|
Uznałem, że rasa niemiecka (z wskazaniem na II WŚ) to wystarczający zamiennik dla określenia rasy nordyckiej. Nie chodziło mi o wysokich blondynów z błękitnymi oczyma, ale o to, że, o ile się nie mylę, każdy Niemiec podczas II WŚ był uważany za kogoś lepszego z samego faktu, że Niemcem był.
Fanatyczni Arabowie w wbrew pozorom mniejszość. A mniejszościami się nie opisuje krajów, chociażby z tego powodu, że ja nie chciałbym być źle osądzany tylko na podstawie tego, że mamy w kraju mohery.
Polak swój? A gdzie ten sławny cytat: "Polak Polakowi wilkiem"?,
Cytuj:
Tak, bo i my i Araby mieszkamy w lepiankach na pustyniach i ciągle na drugi dzień myślimy co włożyć do garnka. Boże :-|
|
Nie chcę niszczyć twojej wizji o bogactwie Polaków, ale sytuacja większości w porównaniu do twojej wizji arabów różni się tylko tym, że mieszkamy kamiennych domach w miastach/na wsiach. A i głównie dlatego, że mamy po prostu lepsze warunki.