Temat: Rok szkolny
Zobacz pojedynczy post
stary 13-01-2010, 00:39   #1667
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

@Mazur: nie mogę się zgodzić. Mamy niestety obowiązek uczęszczania do jakiejś szkoły, więc jeśli mnie wyrzucą, trafię gdzie indziej, gdzie dalej mogę sobie bimbać (bo wtedy nawet jak mnie wyrzucą, pewnie nie trafię do gorszej szkoły). Państwo (czyli ja i Ty) ponosi ten sam koszt, a jeśli nie zdam to i większy, a widząc po wynikach matur ludzie olewający szkołę mogą je dobrze napisać (i dzięki temu skończyć jak najszybciej edukację, co wiąże się z mniejszym kosztem państwa, czyli naszym). Moim zdaniem uczniów powinno się przepuszczać niezależnie od ich stosunku do nauki i osiągnięć, żeby zminimalizować koszta. I niech ci, którzy nie potrafią ogarnąć opuszczając, j*bią sobie życie.

Praca to co innego. W pracy nie chodzi o to, żeby 'dojść do końca'. Nie ma przymusu trzymania kogoś - można go skreślić z rubryki 'koszta' i jeśli trafi gdzie indziej, nie będzie obciążeniem dla tej samej instytucji, tylko dla innej (a kto inny nas już nie obchodzi).

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Hovvner Pokaż post
a z polskjego ile mjałeś z operonó?!
42%. Wystarczy. ; )

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ashlon Pokaż post
Ps. Lubie czytac internetowych "napinaczy" (bez obrazy dla kogokolwiek), ktorzy to chwala sie wynikami z matur probnych, wszelkiej masci kompediow wiedzy typu operon - niby wszystko super, a potem na maturze stresik zje/osoba nie wstrzeli sie w klucz i jest wynik zdecydowanie nizszy. Zbytnia pewnosc siebie tez nie jest dobra
Matura to nie test gimnazjalny, ale do tej pory na żadnych tego typu egzaminach stresik mnie nie łapał (oprócz praktycznego na prawko, który i tak oblałem nie przez stres, a przez brak widoczności), więc myślę, że i tym razem będzie podobnie. A co do wyniku - nie potrzebuję z tej fizy 100%, więc może być trochę niższy ; )

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mazur199 Pokaż post
dwa antagonizmy
Swoją drogą:

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez sjp.pwn.pl
antagonizm
1. «wzajemna niechęć lub wrogość, wynikające ze sprzeczności interesów lub różnicy poglądów»
2. «przeciwstawność działania dwóch elementów lub układów w organizmie»
3. «przeciwne działanie leków»
• antagonistyczny • antagonistycznie
Yyy...

Ostatnio edytowany przez Lasooch - 13-01-2010 o 00:47.
Lasooch jest offline   Odpowiedz z Cytatem