Temat: Rok szkolny
Zobacz pojedynczy post
stary 13-01-2010, 14:14   #1669
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mazur199 Pokaż post
Gdybys chodził na polski to bys wiedzial ze antagonizmy to zestawienie ze soba dwoch przeciwstawnych słow/znaczen np czarny-biały lub własnie cos w stylu tego co napisales. Co do tego że moga Cie wyrzucic, owszem ale w papierach bedziesz miał napisane powod wyrzucenia ze szkoły,a która dobra szkoła chciałaby miec w swoich szeregach kogos kto olewa podstawowy obowiazek szkolny?
Nie przypadkiem antonimy? A na polski owszem chodzę (5 godzin fizyki w tygodniu - miodzio), ale nawet ci, co uważają na lekcji, nic z tego nie wynoszą - mamy polonistkę-idiotkę.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mazur199 Pokaż post
Renomowane szkoły chyba nie są bez powodu uznawane za dobre, liczy się ogół pracy, nie twierdze że matury nie są wazne ale dobra szkoła powinna szczycić się tez dyscypliną i wynikami w nauce tj. srednia roczna, frekwencja, olimpiady, zawody/turnieje sportowe. Załózmy że do szkoły wpada kurator, wszystko pięknie ładnie, maturki 100% zdawalnosci a w klasach 1/3 ludzi, jaką wtedy wystawi opinie nt danej szkoły?
Nie liczy się ogół pracy, liczą się wyniki. Średnie? W wielu szkołach są zawyżane (znam ludzi ze średnią grubo powyżej 5.0 posiadających mniejszą wiedzę ode mnie), więc co po nich? Frekwencji na ogół się nie zawyża, chociaż też słyszałem o przypadkach tajemniczego usprawiedliwienia kilkudziesięciu godzin. Jeśli chodzi o olimpiady, wypadamy dobrze, turnieje - nie wiem, bo się nie interesuje. Pomimo luzu.

Btw, pewnie się mylę, ale brzmisz trochę tak, jakbyś się sfrustrował, że ktoś olewa, a Ty ciężko pracujesz i osiągasz to samo.

Ostatnio edytowany przez Lasooch - 13-01-2010 o 14:18.
Lasooch jest offline   Odpowiedz z Cytatem