Temat: Antifa.
Zobacz pojedynczy post
stary 13-01-2010, 22:53   #287
Nari
Użytkownik Forum

Nari's Avatar

Data dołączenia: 06 12 2006
Lokacja: www.tibiaspy.com

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet Pokaż post
Jakie to zabawne, że katole odwołują się do Biblii kiedy im to na rękę, a kiedy nie to piszą, że to tylko książka. Zdecydujcie się, bo ja już naprawdę się gubię : o
Zresztą co mnie obchodzi Biblia. Gdybym miał ją w domu (nie widzę powodu, by posiadać), to położyłbym ją w biblioteczce między Harrym Potterem a 100 przepisów na udane ciasto.
Mówisz, że mam wyrywać sprzyjające mi fragmenty? Tak właśnie robi Kościół. Nie dziwi mnie to, że to mówisz.
Jakie to obrzydliwe, że męscy homoseksualiści popychają się nawzajem w dupę. Jeżeli znasz wielu katolików, którzy mówią, że biblia to tylko książka, to podaj mi przykłady. Bo ja nie spotkałem nikogo, kto tak uważa- nie licząc mnie. Co wynika z tego, że uważam, że każdy ma prawo sam tworzyć swoją wiarę i interpretować co i jak chce. Nie mam nic do człowieka, który modli się do jaj knura Wacka, dopóki jest człowiekiem dobrym (pojęcie względne, wiem), dopóki nie krzywdzi i nie obraża innych swoją postawą i dopóki nie okłamuje siebie samego i nie zmusza się do czegoś, czego i tak nie chce, a nie potrzebuje.
A jeżeli znasz inny racjonalny sposób na to, jak czytać biblię, stosować się do tego, co tam piszą i pozostać normalnym człowiekiem, to proszę, podziel się nim.

@wosp
Nie rozumiem o co ten szum. Owsiak nie zarabia milionów, a wynagrodzenie mu się należy. Samo WOSP, jako fundacja, pobiera 10% z datków (prawnie) na cele statutowe, w tym zapłacenie ok. 20 pracownikom.

Nari jest offline   Odpowiedz z Cytatem