Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Giorio
Po kreatynie? haha no chyba sobie żarty stroisz. Kreatyna to jak batonik, żadnych skutków ubocznych.
|
Oczywiscie, ze nie ma zadnych skutkow ubocznych, oprocz tego, ze zaczynajac jakiekolwiek cwiczenie od kreatyny, za 6 miesiecy z takim progresem bedzie jechal na ciezkich koksach, "bo juz nic nie dziala" ~~
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Albertus
mam kolegow ktorzy juz naprawde ladnie wygladaja i cwicza pare lat i powiedzieli ze mi doradza co jak brac itp. Mowili zeby od kreatyny zaczac i pozniej beda mi doradzac co brac;
|
Szkoda tylko, ze nie powiedzieli ci, ze nie ma sensu na samym poczatku brac jakichkolwiek odzywek, chociazby z tego powodu, ze takie same efekty uzyskasz po prostu cwiczac i dobrze jedzac. Jak juz wspomnial Giorio - wszelkiej masci suplementy i koksy (poczynajac od tych najslabszych, po najbardziej twarde) stosuje sie przy dobrym stazu na silowni, aby a) pobudzic ogranizm do rozwoju, ktory jest juz niemozliwy bez wspomagaczy b) osiagnac jeszcze lepsze wyniki. Najlepszym przygladem niech bedzie to, ze branie w poczatkowej fazie rozwoju ciala suplementow spowoduje dosc duzy wzrost sily i masy miesniowej. Niestety, zaczepy miesniowe tak szybko sie nie rozwijaja i odrobina pecha oraz zbyt slaba rozgrzewka doprowadza do tego, ze uszkodzisz sobie jakis miesien, co da wiecej szkody niz pozytku. A zeby rozwinac "zdrowa" i "normalna" muskulature ciala, to tak naprawde wystarczy dlugi staz i odpowiednia dieta.