Temat: Manga&Anime
Zobacz pojedynczy post
stary 21-01-2010, 22:47   #13122
eerion
CS Tibia.pl Team

eerion's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2003
Lokacja: Utopia
Wpisy bloga: 2

Stan: Niegrający
eerion ma numer GG 4323111
Domyślny

Różne tasiemce oglądałem, ale...
Jeśli chodzi o protagonistów serii to Sakata Gintoki (Gintama) kładzie wszystkich na głowę. Ta postać jest genialna ^^.
Pomijam sam fakt, że samo anime jest wywalone w kosmos. Jestem na 160 odcinku, fabuły tyle co kot napłakał, ale seria i tak jest genialna.
A humor... musieli zgarnąć całkiem pokaźną grupkę ludzi o bardzo skrzywionej psychice, żeby to wymyśleć. Jednakże gagi jakie potrafią wyłożyć... mistrzostwo!
A no i ostatnia kwestia - Gintama odnosi się tonami do innych mang, anime itd. Więc lepiej jest obejrzeć kilka serii zanim się za to zabierze.
Jednakże - polecam tę serię z całego serca.
Why?
1. Humor. Po prostu część tekstów urywa dupę przy samej szyji
2. Ta seria choć jest parodią potrafi stworzyć genialne momenty (często poważne)
3. Postacie zarówno pierwszoplanowe jak i drugoplanowe zostały stworzone z rozmysłem. Jeśli ktoś występuje na dłużej niż 1 odcinek - ma zawsze jakąś historię do opowiedzenia. No... prawie. Ale łatwo rozpoznać statystów
4. Nieprzwidywalność. Akcje jakie są odstawiane często przyjmują taki obrót, że po prostu nie da rady przewidzieć ;D
5. Parodie. Parodiują dosłownie wszystko. Od historii, aktorów czy programów poprzez mangi, anime i filmy (np. piła xD).
6. Gintama jest jak Lucky Star. Trzeba wczuć się w klimat, żeby to ogarnąć. A nie czekaj, to nie jest plus. Nvm.
7. Bodajże jedyny tasiemiec w którym pokazują śmierć ludzi, lejącą się krew itd. Ale nie jak w bleachu, że cieknie ci z głowy czy masz plamę na ramieniu...

edit:
Kto ze mną się modli by ane doki zostało zanimowane?
Wpuścić takiego maniaka do tematu o anime

eerion.blogspot.com - Jak to gaijin Japonię ogarniał, czyli relacja z kraju kwitnącej wiśni.
eerion jest offline   Odpowiedz z Cytatem