Temat: Gildia Dashers
Zobacz pojedynczy post
stary 01-02-2010, 02:17   #1235
Szczygiel
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 06 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez GleeeeeeebA Pokaż post
Dobrze Ci poszło.
Tylko siódemka nie ma nic wspólnego w środku z vista.
Jeśli patrzysz tylko na wygląd(interfejs/szatę graficzną) i kilka opcji to możesz porównać Vistę z 7.
Ale jeśli jesteś informatykiem lub chociaż osobą zainteresowaną systemami operacyjnymi to się dowiesz, że 7 bazuje na całkiem innym jądrze od Visty. I że jest to przerobiona i poprawiona vista, na starym, stabilnym jądrze jakże popularnego XP'ka. Jak nadrobisz zaległości to możemy się wdać w dłuższą konwersację. Ale na razie to nie ma sensu bo połowy mojego przekazu byś nie zrozumiał.
Chłopcze drogi, pro informatyku z podstawówki, jakibyłby sens przerabiania drugi raz czegoś ze starego XP pod nowe standardy (niekoniecznie dobre) jakie wprowadziła ze sobą Vista? XP i 7 to są dwie różne epoki, baaa nawet XP i Viste dzieli wielka przepaść.
Win7 korzysta z prawie wszystkiego co miała Vista i udowodnij mi, że nie. Oczywiście wiele rzeczy zostało dodanych, wiele zmienionych, jeszcze więcej usuniętych, pozwolisz jednak pseudoinformatyku, że nie będę z Tobą jednak o nich dyskutował bo i tak tego nie zrozumiesz
Oczywiście, jakby Microsoft zdecydował się na MinWin byłoby to dużo lepszym rozwiązaniem dla adminów sieciowych, ale dla takich zwykłych, szarych gnojków jak Ty czy 99,9% tego forum nie, więc to był jeden z kilku powódow dla których musieli od tego odstąpić ;/
To jest forum tibijskie, typowy tibijczyk niezauważyłby różnicy pomiędzy moją Vistą, a twoją 7.

Wcale nie twierdzę, że Win7 nie jest lepszy czy może nawet gorszy od Visty, bo jest lepszy, dla zwykłych użytkowników, ale to co Ty napisałeś jest wręcz śmieszne i nieprawdziwe. Skoro nie widać różnicy to po co przepłacać i zmieniać system na nowy?

Jakieś linki do znanych blogów, for technicznych proszę następnym razem, a nie puste słowa debila co myśli, że jest kimś. Jakbyś chciał ode mnie jakieś linki to później mogę edytnąć post, teraz nie mam czasu na google bo idę spać.

PS Tak jakoś mi to umknęło wcześniej, "7 bazuje na całkiem innym jądrze od Visty. I że jest to przerobiona i poprawiona vista, na starym, stabilnym jądrze jakże popularnego XP'ka. ", to co w końcu jest "przerobiona i poprawiona vista" czy może "ulepszony XP"? Czy dla Ciebie może tym przerobieniem i ulepszeniem jest wygląd? Człowieku, idź się prześpij.

Ostatnio edytowany przez Szczygiel - 01-02-2010 o 02:36.
Szczygiel jest offline