Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rothes
Sesja, sesja i po sesji.
|
Prawie wszyscy moi znajomi mają już egzaminy za sobą, a mnie w piątek czeka najcięższy :/ Dwa dni (licząc ten, który właśnie minął) na przeczytanie 700 stron i zapamiętanie dziesiątek trzyliterowych skrótów oznaczających białka itp. Ale pytania będą testowe, może uda mi się dzięki temu zaliczyć...
Cytuj:
Na przekór wszelkim zasłyszanym przeze mnie wcześniej opiniom o studiach, była to najlżejsza i najprzyjemniejsza część zimowego semestru
|
Pewnie zależy od kierunku, chociaż rzeczywiście dwa z czterech moich egzaminów były zaskakująco łatwe.
Cytuj:
Co mnie jeszcze pozytywnie zaskoczyło? Za przyzwoleniem wyrozumiałych pracowników instytutu, na egzaminy wcale nie trzeba było przychodzić w garniaku. No, chyba, że ktoś bardzo chciał.
|
Ja miałem dzisiaj (wczora?) ustny i nawet nikomu nie przyszło do głowy nie ubrać tego garnituru. Natomiast na pisemne chodziłem ubrany w zwykłą "guzikowaną" koszulę z kołnierzem (nie białą) i czarne dżinsy i jeszcze nikt nie zwrócił mi uwagi.
Cytuj:
Teraz ferie, które zaczęły się w gruncie rzeczy tydzień temu, aż do 1 marca.
|
U mnie zaczną się w piątek i potrwają pewnie do 19 lutego, czyli drugiego terminu tego piątkowego egzaminu.