04-02-2010, 17:04
|
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 04 2007
Lokacja: Lublin
Stan: Na Emeryturze
|
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez KalasantyX
@Avios
~powinien krzyczeć "Pali się!", zrozumiesz lub nie
~a tak na serio, zwrot "niech mi ktoś pomoże" jest trochę przydługi jak na okrzyk przerażonego, uciekającego xyz, "Pomocy!","Ratujcie!",ew. "Boże ratuj!", a i tak najlepszy klimat stworzysz nie pokazując w ogóle zombie. Przykład:
Siedzi sobie ktoś przykucnięty (rękoma obejmuje kolana i dygocze) w mrocznym, CIASNYM pomieszczeniu z lichą świeczką jako jedyne źródło światła... (może sobie jęczeć pod nosem). Nagle zza ściany/drzwi/sufitu/podłogi dochodzą go dźwięki "Ratujcie... pomocy... aaa... ghrhyah... GrhHraHahhhh...", cisza, kolejny obrazek też cisza, osoba w środku lochu trzęsie się i rozgląda, nagle słyszy coś z prawej strony, odwraca się i czeka, czeka... i wtedy coś się dzieje z lewej strony (coś wybija ścianę głową lub drzwi otwiera). Oczywiście chodzi, żeby nie pokazać tego czegoś i od razu przenieść akcję w inne miejsce lub świeca gaśnie i następne sceny to sam tekst na ciemnym tle (typu "Aaa","Grrau","BR?").
Morał: Im mniej pokażesz tym lepiej.
@Drakon
Mi brakuje w tym dynamiki. Zaatakowany koleś nie porusza się ani razu, żeby chociaż machnął ręką w obronie lub cuś.
|
60% tego co powiedziałeś to raczej do filmu :>
|
|
|
|
PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
|