Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Albertus
staż 3 tygodnie , drabinek nie mam.
cel? MASA! MASA! MASA! a dopiero jak osiągnę masę zacznę myśleć o rzeźbie.
czyli zwiększyć z 6 i 4 serii na 9 i 6 ? a liczba powtórzeń?
|
Nie kurwa! 9 i 6 to jest ogół wszystkich serii na partie mięśniową. Ty teraz na plecy robisz 24 serie co jest kompletnym idiotyzmem bo powinno ich być MAKSYMALNIE 9 nie więcej. To samo biceps robisz 20 serii a powinno być ich na maksa 6. Powinieneś to rozłożyć na system 12-10-8 czyli 3 serie na 1 ćwiczeniu. Musisz mieć okropną technikę, skoro robisz to wszystko i jeszcze chodzisz. Jak nie masz drabinek to abs2 poziom "a" naginaj.
@down
Dokładnie. Do tego Ci znajomi mają zerowe pojęcie o kulturystyce.
Po za tym co z tych 90kg. Sama waga nie czyni Cię dużym. Dla zwykłego porównania. Ważę 67-68 kg a jestem dużo szerszy w barkach czy większy od znajomych, którzy ważą te 78 kg i są mojego wzrostu.
Albertus taka moja mała rada. Następnym razem zamiast wydawać pieniążki na kreatynę czy jakiś inny "specyfik" wydaj je na publiczną siłownię i porozmawiaj z instruktorem. On Ci rozpisze plan, dietę i nauczy techniki. Ta dyplomowana osoba w tej dziedzinie pomoże Ci się rozbudować 2x szybciej niż miał byś się rozbudować przy pomocy rad kolegów na temat treningu i suplementacji.