Temat: Manga&Anime
Zobacz pojedynczy post
stary 07-02-2010, 00:31   #13340
Ghernie
Użytkownik Forum

Ghernie's Avatar

Data dołączenia: 26 10 2008
Wpisy bloga: 12

Domyślny

@Up
Też ostatnio szukałem. Rezultat? Obejrzałem kilka haremówek i kilka gniotów po czym stwierdziłem, że mam już dość.

@Topic
Wracam po banie. ;d
W czasie banicji kilka serii sobie obejrzałem, lecz aktualnie mam zastój. Głównie przez napisy. Też tak macie, że każde napisy do anime musicie sami edytować? Wkurza mnie to strasznie, szczególnie, że mam Wina7 i nic mi nie chce chodzić (patrz SubEdit).

Shuffle!:
Huh! Trochę się rozpisałem. O innych anime napiszę wkrótce. Zamieszczam w znaczniku [hide.], na wypadek, gdyby ktoś nie oglądał.
Ukryty tekst:
Milutki harem. Fajna kreska + oklepana fabuła + oryginalne pomysły. Warte obejrzenia w wolnej chwili, mimo drażniących niedociągnięć fabularnych (oglądałem jakiś czas temu, więc nie potrafię dokładnie określić).
Szczerze, nie zdziwiło mnie, że ta seria była tworzona na podstawie gry hentai. Mimo iż występuje tu kilka fajnych gagów, nie mogę nazwać tego ecchi, ponieważ zwyczajnie jest tego za mało.
Postaci same w sobie bardzo ładnie narysowane (jak i całe anime), lecz zbyt "głupiutkie", często nie zauważają rzeczy oczywistych itp. Dobre jest jednak to, że autor skupił się nie tylko na wyglądzie postaci ale jeszcze na ich uczuciach! Chwała mu za to, bo gdyby nie to, postacie mogłyby być obrazkami .JPG (ew. .gif ^^) które byłyby dodatkiem do tła z anime.

Kolejnym minusem jest straszliwie oklepana fabuła (jest sobie gostek, przybywa kilka dziewczyn, a on musi wybrać 1 z nich). Nie podobało mi się również zakończenie. Liczyłem na coś efektownego i drastycznego. Czegoś co by mi zostało w pamięci. CZEGOŚ! A nie pitu pitu wszystko fajnie się skończyło, każdy się cieszy.
(Tutaj pojawia się moja koncepcja końca [zagląda do spisu imion]):
Ukryty tekst:
Po wybraniu (a może nawet przed?), Asa'y (nie znam się na tych końcówkach imion dodawanych w japonii), przez Rin'a, Kaede wpada w głęboką deprechę. Gdy słyszy o ich planach ślubu, niszczy meble w domu i popełnia samobójstwo (Yeah!). Przy ostatniej scenie, Rin w celu zmuszenia Asy do użycia magii podcina sobie żyły, a ta ratuje go kosztem swojego życia. Córki boga i demona, odczuwają obrzydzenie do Rina. Bohater zostaje sam. Piękne zakończenie, nie sądzisz?

P.s. Postacie są tak dobrze wykonane, że aż sam nie mogłem zdecydować się która jest ładniejsza. Ostatecznie (dzięki scenie gdzie wkłada sobie rękę Rina pod spódniczkę) wygrywa Sia.

Samo anime nie jest złe (@up za bardzo skupiłem się na wadach niż zaletach), więc jeśli akurat nie masz co robić, a lubisz tego typu haremy, zabieraj się za oglądanie!

Co do Shuffle! Memories po pierwszych 2 odcinkach zdecydowałem się nie oglądać. Zbyt przypominało 1 część. Może ktoś poda argumenty które mnie nawrócą?