Pierwsze wrażenie:
Cholera! Większych obrazków nie mogłeś dać?
Lokacje są na średnim poziomie pod względem wykonania. Przypatrz się proszę obrazkowi nr. 7 (numeracja obrazków ułatwi nam krytykę), akcja ma miejsce tylko na 1/3 całego obrazka, więc po co cała reszta? Z pierwszej lokacji zrobiłbym dwie;
drogę z domem i
część na której wracają z "czegoś". Dużo schludniej by to wyglądało, nie mówiąc o rozmiarach. Poza tym, jeśli robisz duże lokacje, musisz bardziej rozplanowywać całą lokację, przy małych nie ma to tak wielkiego znaczenia. Jeszcze jedną oczywistą wadą, jest to, że są one (lokacje) najzwyczajniej w świecie puste! Masz od cholery dodatków do podłoża (traw, krzaczków, liści, pajęczyn, drzew, kwiatków i innego badziewia), nie bój się ich wrzucać. Pamiętaj tylko co kilka chwil patrzeć na cały obrazek bez powiększenia, bo co za dużo, to nie zdrowo.
Fabuły nie oceniam, bo narazie nie ma czego. Początek jest tak skonstruowany, że się zdarzyć dosłownie wszystko. To raczej dobrze, bo w każdej chwili możesz dodać poprawki
Outfit mistrza super, nie mam żadnych zastrzeżeń. Z uczniem już trochę gorzej ale też nie jest zły.
Droga do domu jest brzydka! Jeśli nie jesteś Speedem (dotąd tylko jemu "własne drogi" w miarę wychodziły), radzę używać tych Tibijskich.
Noc powinna być trochę ciemniejsza. Zachód słońca (obrazek nr. 8) jest dobry.
Chata mistrza wydaje mi się zbyt skromna. Nie lubie pustych pomieszczeń.
Nie rozumiem, o co chodzi z "Brak dedykacji" ale to chyba nie ma większego znaczenia.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez eerion
No i w końcu zacząłem robić tego fake.
|
Nie powinno być "tego fake'a"?
Więcej błędów nie widzę.
Szczerze, spodziewałem się czegoś lepszego (mówię tu o grafice i ilości). Popraw to co napisałem w następnym parcie, a będzie dobrze ;p