Zobacz pojedynczy post
stary 25-02-2005, 14:20   #1
zalfik
Użytkownik Forum

zalfik's Avatar

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Toruń

Stan: Niegrający
zalfik ma numer GG 2130859
Domyślny Język na forum

Czy nie drażni was straszne podejscie do języka na tym forum?
Rozumiem, że chcąc coś szybko napisać opuszczamy polskie czcionki? Rozumiem też, że w pośpiechu moża zrobić jakis błąd gramatyczny. Wszakże prędkość pisania na klawiaturach u niektórych osób jest większa niż prędkość normalnego pisania.
Po co to wszystko piszę? Otóż nie rozumiem jak można napisać "dul" (chodzi o słowo "dół"). Czy nie można napisać "dol"? Nie musimy wtedy wysilać sie na naciśnięcie magicznego klawisza jakim jest "ALT".
Takich wpadek jest pełno. Przykłady: "bendom", "robiom" etc mówią same za siebie
A to już nie jest pośpiech tylko zwykły ANALFABETYZM. To forum(jak każde inne zresztą) jest formą komuniakacji z innymi ludźmi poprzez internet i wymianay z nimi swoich poglądów, spostrzeżeń itd.
Co z tego, że jesteście porządni i wulagaryzmy piszecie w formie &%#*@, skoro wasze zdanie wygląda np tak: "(...)ten s@^$*syn wziom mojom(...)"?
To jest patologia językowa!!!!!!!!!
Tak dla formalności. Nie jestem Bóg jeden wie kim. Ja tez popełniam błedy i rozumiem, że zdarza się to każdemu. Ale posługiwanie sie w miarę poprawnym językiem to nei takie trudne. Przecież nie używamy tu słów pokroju "grzegżułka"(sam nie wiem czy dobrze to napisałem)
Dobra... dosyć wykładu CU on TIBIA
zalfik jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.