Ja mam taki jeden pomysł, nie wiem czy już był, najwyżej się powtórzę. Myślę, że taki ficzer jest banalnie prosty do wprowadzenia, mimo to jest jednak co najmniej genialny i na pewno ułatwiłby życie każdemu. Do rzeczy więc:
Ile to razy chcieliście kupić jakiś przedmiot, jednak kontrahent znajdował się w miejscu oddalonym o kilkaset pikseli i ewentualna transakcja wiązała się z długim podróżowaniem lub nie dochodziła do skutku, ponieważ nikomu nie chciało się ruszyć tyłka. Zaproponowałem ostatnio jednemu klientowi, że wyślemy sobie nawzajem paczki z mieczykiem i zapłatą, dzięki czemu unikniemy marnowania czasu, ten oczywiście nie zgodził się, co mnie nie zdziwiło, gdyż takie posunięcie w grze z taką renomą i średnią wieku oscylującą między podstawówką a gimnazjum to co najmniej głupota. Jak więc rozwiązać ten problem? Otóż jest to banalnie proste.
Lekiem na całe zło są paczki wysyłane "za pobraniem". Praktyka jakże często spotykana w rzeczywistości, dlaczego by więc nie wprowadzić jej do Tibii? Jak się pewnie domyślacie polegałoby to na tym, że nadajemy paczkę na tibijskiej poczcie, a adresat może ją odebrać z poczty w swoim mieście po uiszczeniu odpowiedniej opłaty, która to, po umniejszeniu o jakiś podatek dla listonosza, lądowałaby w naszym portfelu. Proste? Genialne? Ba.
Nie wiem czy ktoś już na to wpadł, czy ktoś to w ogóle czyta, czy jest jakieś miejsce gdzie można takie propozycje składać, jeśli jednak ktoś zainteresowany ma chęć podać to gdzieś dalej proszę śmiało to czynić, a jeśli Cipersy to wprowadzą, w co chciałbym wierzyć, ma u mnie ciastko. Pozostając z nadzieją i życząc Wam wszystkiego dobrego,
Pozdrawiam.
PS. Przy okazji, skoro już coś piszę, zapraszam wszystkich graczy, z którymi da się porozmawiać w prawidłowej polszczyźnie i nie zamierzają oni każdej napotkanej osoby zbluzgać, zabić lub okraść, na Thorię, będziecie tam bardzo mile widziani, parówczaki.
|