Temat: Walentynki
Zobacz pojedynczy post
stary 18-02-2010, 22:09   #165
Nari
Użytkownik Forum

Nari's Avatar

Data dołączenia: 06 12 2006
Lokacja: www.tibiaspy.com

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ametystowec Pokaż post
Też razi mnie 20 z 15...ja rozumiem, że teraz czternastka może się pomylić z 22latką, ale typ, który ma dwadzieścia lat nie zadowoli się trzymaniem za rękę. Pieprzony upadek zasad i moralności, nie powinno mnie to interesować...ale jakoś nie mogę przejść "obojętnie", coś muszę powiedzieć. Pamiętam jeszcze jak z 14 letnimi koleżankami bawiło się w chowanego, kto by pomyślał, że dzisiaj to się tak zmieni...teraz są albo ładne i mają starszych chłopaczków, albo brzydkie i nikt się z nimi nie zadaje, ehh. Jak zachowa się bierność, to sumienie, a jak się wychylisz i powiesz, że to nie fair to krzykną ciemnogród. Za 10 lat opuszczamy barierkę i legalizujemy pedofilie jeśli dwoje ludzi TEGO chce.
Po pierwsze: kiedyś w wieku 14 lat dziewczyny były już zamężne. Dopiero później ta granica zaczęła wzrastać. Ciągle są kraje, w których w wieku poniżej 10 lat dziewczynki są już zaręczane, a w okolicach 13-15 po inicjacji seksualnej (inna kultura, inne tradycje).
Po drugie: ostatnio do dziewczyn w wieku ok. 15 przyległ stereotyp blachary i galerianki. Nie twierdzę, że takich nie ma, ale nie przesadzajmy. Sam nie gustuję w młodszych, ale wiem, ze dziewczyna mojego kolegi (jak już pisałem, ona 15, on 23) jest w porządku, rozmawia się z nią normalnie (co chyba dziwne nie jest) itp. Nie ma co popadać w przesadyzm- jak powiada moja nauczycielka od polskiego ;-).

Nari jest offline   Odpowiedz z Cytatem