Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dark Sven
A co do pedofilii, do rozpatrywanie 13, 14, 15 latek włażących z własnej woli do łóżka jest według mnie głupotą. Toć to już nie są dziewczynki, które nie wiedzą o co chodzi.
|
Nie wiem czy gorsze jest to czy nieświadomość..
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nari
Po pierwsze: kiedyś w wieku 14 lat dziewczyny były już zamężne. Dopiero później ta granica zaczęła wzrastać. Ciągle są kraje, w których w wieku poniżej 10 lat dziewczynki są już zaręczane, a w okolicach 13-15 po inicjacji seksualnej (inna kultura, inne tradycje).
Po drugie: ostatnio do dziewczyn w wieku ok. 15 przyległ stereotyp blachary i galerianki. Nie twierdzę, że takich nie ma, ale nie przesadzajmy. Sam nie gustuję w młodszych, ale wiem, ze dziewczyna mojego kolegi (jak już pisałem, ona 15, on 23) jest w porządku, rozmawia się z nią normalnie (co chyba dziwne nie jest) itp. Nie ma co popadać w przesadyzm- jak powiada moja nauczycielka od polskiego ;-).
|
!. Powiedz to prokuratorowi w POLSCE

Gdzieś nawet oglądałem program o tym, jak 14 latka jest prostytutką i utrzymuje rodzinę. Jak jej matka i babka. Ale to były Indie (tamtejsza okolica). A My mówimy o tym co się dzieje w naszym kraju

2. Owszem przyległ. Aczkolwiek nie bez powodu. Ja nie twierdzę, że wszystkie są takie. Nie o to mi chodzi. Chodzi mi o to, że nie porozmawiam sobie z nimi na takim poziomie, na jakim bym sobie życzył. O rzeczach. Ogólnie: Są mniej dojrzałe. I żeby nikt się nie czepnął

: Nie, nie wszystkie, oczywiście istnieją
wyjątki.
I niech nikt mi nie wciska kitu, że dziewczynki dojrzewają szybciej bo patrząc na rówieśników nie mogę tego powiedzieć.
@Dark Sven
No cóż, swoją wypowiedzią na pewno nie podniosłeś poziomu o którym wspomniałes.