Czarujaca Lola nigdy nie twierdziła, że skille dla palla są nieważne. Wręcz przeciwnie. To raz.
Dwa, że Czarująca Lola nigdy nie atakowała Ciebie, Metello. Co więcej, w pewnym stopniu zgadza się z Twoim stanowiskiem. Ty przynajmniej wiesz po co te wysokie skille są potrzebne i potrafisz to w pewien sposób uargumentować.
Czarująca Lola i spółka nazywa małosprytnymi typów pokroju Sequenzo, którzy skillują sami nie wiedzą po co, tylko dlatego, że przeczytali o tym w debilnym poradniku. On nigdy nie użył argumentu, że skilluje do 80 (pytałem też kilka razy dlaczego nie np. do 82 i oczywiście nie dostałem odpowiedzi BO JEJ NIE MA) żeby mu się lepiej ekspiło na czymś niebezpiecznym. Niby efekt jest ten sam, ale ja jednak jeśli miałbym na coś poświęcić kilkaset godzin życia, to wcześniej wołałbym poznać dlaczego muszę to zrobić. I wolałbym, żeby to był lepszy powód niż: bo taki jeden pajac kiedyś tak napisał. Dlatego też Czarująca Lola i spółka odradzała autorowi tego tematu, z definicji niedoświadczonemu graczowi, skillowanie do jakiś konkretnych progów levlelowych, ustalonych przez bliżej nieokreślonych noliferów, dla których cyferki są ważniejsze od przyjemności z gry. Stawiam dolary przeciw orzechom, że autor tematu zanim wbije skilla na poziomie 60, zapomni o tej grze ze trzy razy. A jeśli się mylę, jeśli Tibia mu się spodoba, to wówczas, jeśli nie jest debilem, sam oceni jakie skille są mu potrzebne do przyjemnego ekspienia. I jeśli oceni, że na 80 lvl woli bić dragi, to będzie to jego sprawą. Jeśli natomiast tak jak ty zechce być hardcorem, to sobie WTEDY podszkoli trochę te skille, jak już będzie miał na to pieniądze, pewność, że trening nie pójdzie na marne, bo typek zakończy grę na 25 lvl, oraz większe szanse na to, że przypadkowy ded nie będzie oznaczał 10 godzin dodatkowego rzucania kamykami. A nie na 10 lvl po raz pierwszy grając w te pikselki.
Takie jest stanowisko Czarującej Loli i kilu bardziej doświadczonych od niej graczy. Ba, śmiem twierdzić nawet, że Bekon ma więcej doświadczenia niż Ty, Metello, więc się tak nie napinaj.
EDIT:
Powtórzę to jeszcze raz:
Skille są ważne, ale powinieneś mieć je na takim poziomie, by TOBIE ekspiło się przyjemnie. Ani mniej ani więcej. Dla jednych na 80 lvl będzie to 60 dist, dla innych 110. A nie tyle, ile napisano w najlepszym nawet poradniku.
Ostatnio edytowany przez Czarujaca_Lola - 24-02-2010 o 10:03.
|