Temat: Wojsko.
Zobacz pojedynczy post
stary 17-03-2010, 18:38   #37
Grue
Użytkownik Forum

Grue's Avatar

Data dołączenia: 16 06 2005
Lokacja: Poznań - Rataje

Grue ma numer GG 8009267
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Noradin Pokaż post
No nie,wcale. Jak masz 20 lat to wątpię żebyś się żenił a po 30 (większość) zwalniają. Mój kolega był Starszym Szeregowym Zawodowym,zarabiał 2650 miesięcznie i nie był na żadnej większej rozpierdusze. Oficer,który był ich komendantem podczas pojedynczych misji mówił co tam po awansie ich czeka itd. i powiedział o zarobkach. Oficer zarabia 4550 zł miesięcznie + licencja na pistolet (jako wojak na stadium oficera i wyżej możesz nosić broń w razie niebezpieczeństwa,ale to się ogranicza tylko do 1 pistoletu).
No zwalniają, kop w dupe, idz w pizdu, my cie nie chcemy, dalej radz sobie sam, my cie nie znamy...

St. szer. 2650 miesiecznie tak. Ale brutto. Na lape 2100, bez ubezpieczen, sreczen, bajeczek... No ale ta, ja po poligonie potrafilem miec wyplaty 5000zl nie, hui ze jednen czy dwa razy w roku, albo 3000 na lape w normalnym miesiacu, ale co 24 sluzba, to se tez moge popierniczyc glupoty ile to ja nie zarabialem... Prawda niestety juz taka slodka nie jest...

Oficer 4500? Rozumiem w stopniu majora + dodatki. Albo kapitanek w sztabie z dobrymi ukladami z dowodca jednostki dostajacy nagrodowki po 2000pln, za dobrze odjebana robote taktyczna na poligonie (gdzie to robili szeregowi i podoficerowie, a te dziady dupe w sztabie grzaly przy wodce)...
Licencja na Pistolet? Pierwsze slysze....

Edit
Dla scislosci, zwolnilem sie sam.
<Take a look inside my head, do you see how I feel, 'cos I'm a freak dirty rocker with sex appeal, 'cos I will take your drugs, and I'll get you high, 'cos I'm a freak dirty rocker, and i'll make you fly>

-- Mitsubishi Eclipse Klub Polska --
www.eclipse.net.pl

Ostatnio edytowany przez Grue - 17-03-2010 o 18:41.
Grue jest offline   Odpowiedz z Cytatem