Cytuj:
To dość naturalny odruch, czekaj jak to się nazywa gdy widzisz krzywdę i jest ci źle... hmmm... Współczucie? Wkurw? Skoro już taki temat powstał to pozwolisz jednak by ludzie dzielili się swoimi opiniami, czy nie pozwolisz? Jakaś cenzura? To co dalej, w kierunku "w pizdu" = olać?
|
To, że naturalnym odruchem są dla ciebie jakieś akcje robione na pokaz, zamiast skupiania się na podobnych problemach trochę bliżej nas, akurat nie najlepiej o tobie świadczy.
Cytuj:
O co ci chodzi dzikusie? Weź się ogarnij, to jest akurat temat o zwierzętach w chinach, a ty wbijasz się w tłum i tłuczesz nas metalowym prętem bo nie rozprawiamy o niehumanitarnym traktowaniu zwierząt na całym świecie. Np. U nas gęsie które są boleśnie przekarmiane przez rurkę w gardle w celu pozyskiwania większych ilości wątróbki nie są w stanie wytrzymać, i niektóre z nich popełniają samobójstwo tłucząc głową o ścianę, bo więdzą że jutro znów to samo ich czeka. Albo transport koni z polski, gdzie połowa żywa nie dociera do celu. Jestem fajny już? Mogę być twoim kolegą żylec?
|
Mówię właśnie o tym, że robicie niezrozumiałe dla mnie podziały na zwierzęta, które można zabijać i nie trzeba się interesować ich losem i takie, których zabijanie jest ciężką zbrodnią. Twoja ironia nie robi na mnie wrażenia, zresztą wyrośniesz kiedyś z takiego głupkowatego stylu bycia.
Cytuj:
Cry me a river hipisie. Krzykacz się znalazł, uważaj żyłka bo ci żyłka pęknie. O kurwa, to mi się udało. Przytoczę tutaj cytat pewnego skromnego poety z północy: "Hippies.They're everywhere. They wanna save the earth, but all they do is smoke pot and smell bad."
|
Nie wiem, dlaczego nazywasz mnie hipisem. Ja nic nie mam do samego zabijania czy jedzenia zwierząt, jakiekolwiek by one nie były. Po prostu pokazuję ludziom, jakimi są hipokrytami. A podany przez ciebie cytat doskonale odnosi się do mentalności ludzi "ratujących" psy jedzone w Chinach.
Cytuj:
Rzeczywiśćie, masz rację... Wróć. Zatem, torturowanie zwierząt przez światły lud chiński jest zaprawdę tradycją czcigodną, która musi być kontynuowana.
|
Czyli według ciebie nam, Europejczykom, wolno zabijać zwierzęta, często bardzo brutalnie, a Azjatom powinno się tego zabronić?