Zobacz pojedynczy post
stary 27-03-2010, 23:33   #48
Erverse
Użytkownik Forum

Erverse's Avatar

Data dołączenia: 19 12 2007
Lokacja: Olecko

Stan: Na Emeryturze
Erverse ma numer GG 9055526
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Żyłka Pokaż post
Nie widzisz analogii? On oburzył się jedzeniem psów przez Chińczyków, a tak samo zareagowałby przeciętny Hindus na jedzenie krów. W jakiejś części świata znaleźliby się pewnie i tacy ludzie, dla których czymś niewyobrażalnym jest zjedzenie kurczaka lub świni. Na tym polegają różnice kulturowe i nie można wmawiać na siłę Chińczykom, że to, co robią, jest złe.
Tylko zobacz, że jedynie chińczycy i koreańcy(może jeszcze jakieś inne narodowości chińskopodobne) jedzą psy. Żaden normalny człowiek z jakiegokolwiek kraju nie pomyśli sobie "hmm pies? czemu nie", a wręcz przeciwnie, ja bym np dostał odruchu wymiotnego w takim wypadku. Natomiast na całym świecie je się świnie, krowy i kurczaki. Swoją drogą - psy nie są jakąś świętością. Mam w domu 2 psy i jestem do nich cholernie przywiązany, a gdy na ulicy widzę jakiegoś bezdomnego psa to aż żal mi się go robi i pewnie ma tak wielu ludzi, czego nie można powiedzieć o krowach, świniach czy kurach.
Po tym filmiku mój szacunek do ludzi takich jak tamci spadł do 0. Mając do wyboru uratowanie życia chociażby kurczakowi albo takiemu chinolowi bez wahania wybrałbym kurczaka. Imo pies, kot - coś więcej niż reszta zwierząt.

Ostatnio edytowany przez Erverse - 27-03-2010 o 23:36.
Erverse jest offline   Odpowiedz z Cytatem