Zobacz pojedynczy post
stary 28-03-2010, 21:23   #73
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura Pokaż post
Nadal nie ma związku. Może mieć mózg, ale może tylko i wyłącznie bazować na instynktach. Naprawdę sądzisz, że jak pająkowi się nudzi na pajęczynie, to sobie układa wierszyki w myślach, tudzież rozmyśla o tym, czy jesteśmy sami we wszechświecie?
Na instynktach moze tez bazowac kanarek, jez lub fenek. Ale ich nie mozna zabijac, bo sa ladne i madre, natomiast pajak jest brzydki, wlochaty i glupi. Albo mowimy, ze nie powinno sie krzywdzic zadnych zwierzat, albo nie mowimy, nie powinno byc podzialu na "te mozna, bo male i glupie, a tamte nie - bo duze i madre".

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Erverse
otóż psy są przyjaciółmi człowieka, cieszą się po powrocie do domu nawet przez 10 minut, gdy widzą, że ktoś chce ci zrobić krzywde, albo na to wygląda to szczekają, warczą etc. Poświęcają się, pomagają. Z kotami nie wiem, nie miałem nigdy kota. Jeśli masz świnię/krowę czy kurę która się cieszy na twój widok, łasi się do Ciebie cały czas lub broni cię to cofam to co powiedziałem. Pies nawet gdy jest obcy i widzi kogoś 1 raz na oczy to potrafi podejść lub się pobawić. U mnie w mieście wiele jest takich "osiedlowych" psów.
Takie zachowanie psow wynika tylko z ich wychowania, ale nie jest to spowodowane ludzka czynnoscia, tylko tym, ze pies z natury jest zwierzeciem stadnym, gdzie jest posluszny tym wyzej w hierarchii. Praktycznie zawsze pies uznaje czlowieka jako czlonka bedacego "wyzej" w stadzie, wiec nic dziwnego, ze jest przyjacielem.