Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura
Wybacz, Ashlon, ja cierpię na arachnofobie, więc dla mnie populacja pająków powinna być eksterminowana 
But I got the point. Ale to jest tylko i wyłącznie sucha, wyprana z emocji logika. Człowiek to coś, co jest targane emocjami i oczywistym jest to, że będzie mu szkoda czegoś, co mu się podoba, a coś, co jest wstrętne, nie wzbudzi u niego litości.
|
Heh, no to juz zmienia postac rzeczy
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Erverse
Przeczytaj co napisałem. Traktowany TAK JAK w Chinach. Jeśli pies nie był gnębiony, źle traktowany, bity czy wyrzucony to wątpię, by był agresywnie nastawiony do ludzi. A jak widać, niektóre psy obdzierane ze skóry i zamykane w klatkach nie są skore do gryzienia.
|
Podazajac twoja logika mozna stwierdzic, ze pies, ktory nie jest bity nie ma prawa ugryzc czlowieka, a to nieprawda. Czlowiek, jako istota inteligentna, czasami potrafi zabic "bo tak", a nie zrobi tego pies? Juz nie robmy z niego ostoi spokoju i empatii. Pies to miesozerca, stworzony jest do zabijania, a to, ze obecnie jest ulegly nie oznacza, ze instynktownie spokojny pies nie stanie sie agresywny w stosunku do czlowieka.