Zobacz pojedynczy post
stary 01-04-2010, 21:08   #478
Cremacer
Użytkownik Forum

Cremacer's Avatar

Data dołączenia: 29 01 2008
Lokacja: <ukryte>

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Rookstayer
Świat: Arcania
Poziom: 25
Skille: 20/24
Cremacer ma numer GG 2781909
Domyślny Queścik

Po znalezieniu mojego konta tutaj sprzed 2 lat postanowiłem napisać swój wymyślony queścik na rooku

Legendarny SoF Quest

Rzeczy potrzebne do wykonania questa:

a) Dice (wypada z Munstera)
b) Fork (wypada z tylko Munstera (chyba))
c) Magic Light Wand (wypada z Apprentice sheng)
d) Knife (wypada z Apprentice sheng)
e) MEGA DUZO SZCZĘŚCIA

Już na samym początku informuje że quest nie jest latwy ale też nie chodzi o zabijanie 8392849 Orshabaali i 903823 Ghazbaranów. Chodzi tutaj o spotkanie rookowych bossów i lotniecia z nich itemków ; )

Więc tak zaczynamy :
Aby zdobyc przedmioty NIEZBĘDNE do questa trzeba czatować na 2 bossy pierwszy Munster w kanałach pod miastem oraz drugi Apprentice Sheng na Mino Hellu.

Więc tak. Gdy zdobędziemy wszystkie te przedmioty (prawie niemożliwe ale teoretycznie można je zdobyć) wybieramy się do NPC Dailhelm przy wyjściu z miasta. Przeprowadzamy rozmowę.

Hi
Secret
Yes
Bye

potem znów zagadujemy go od nowa

Hi
First Part of Boots
Magic Light Wand
Yes
(otrzymujemy pierwszą część butów, tracimy MLW)
Second Part of Boots
Fork
Yes
(otrzymujemy drugą część butów, tracimy Fork)
Last Part of Boots
Knife
Yes
(otrzymujemy trzecią część butów, tracimy Knife)
Bye

Dailhelm nie chce już dziś z nami rozmawiać. Czekamy 24H. Po tym czasie znów udajemy się do owego NPC i zagadujemy.

Hi
Magic Secret
Yes
All Parts
(w tym momencie Dailhelm pyta się nas czy gotowi jestesmy oddać mu wartościowy przedmiot, mianowicie dice oraz że mamy szansę 1 na 6 że zgadniemy numer, gdy się zdecydujemy piszemy)
Umm... Yes
(tracimy kostkę a NPC pyta się nas jaki numer wybieramy)
(wpisujemy jakis numer od jeden do sześć)
(Dailhelm losuje kostką. Wygląda to tak jakby normalny gracz losował. Gdy trafilismy numer możemy z nim dalej rozmawiać)
I'm LUCKY!
Yes
(w tym momencie otrzymujemy buty, wyglądające jak normalne bohy o nazwie "Winged Boots", jeżeli nie trafimy w numerek Dailhelm wyśmiewa nas i cieszy się nowo nabytą kostką, nie oddaje nam jej)
Następnie zakładamy butki i pędzimy na wieżę z minosem.
Warto jednak wcześniej upewnić się, czy spike sword nie został wcześniej "zniknięty"
Gdy wszystko jest OK wchodzimy na sam szczyt wieży z minosem zabijamy go (uwaga, noszenie Winged Boots zwiększa naszą podatność na ataki fizyczne o 200% !! więc potwory biją nas 3 mocniej!)
więc gdy zabijemy minotaura bierzemy jak największy rozbieg w kierunku wysepki ze spike swordem i skaczemy prosto na kamień z tym własnie mieczem na wierzchu (jeżeli chcesz mnie wyśmiać z tego "skaczemy" patrz quest Elvenhair Rope[Troll Sabotage] Quest) (ważne jest również zabicie minotaura gdyż podczas wyskoku moze on nas popchnąć w kierunku wieży Blind Orca i możemy tam wylądować)
Gdy lądujemy na kamieniu odbierane nam jest prawie całe hp (zostaje 1hp) więc nie należy być zatrutym.
Zabieramy nasz miecz.
Pewnie się teraz zastanawiacie jak wyjsc. Juz mówię.
Po prostu gdy nie ma zadnych potworow w poblizu dajemy loga a kamienie same nas teleportną do świątynii, bądz gdy są potwory czekamy na kicka
Aha, po naszym skoku "Winged Boots" zamieniają się w worn leather boots i nie są juz w ogóle przydatne.
KONIEC

Mój quest jest bardzo realny (nie można wykorzystywać błędu i cały czas brać nagrody, jest trudny lecz warty poświęcenia, nie można przekazać zadnego itemu, który pomógłby "noobcharowi" zrobić ten sam quest (chyba ze masz w ch.j itemów z bossów), może go wykonać nawet niskolevelowa postac przy b. duzym szczęściu)
Myślę że się spodobało i nie straciliście przezemnie czasu

To za prosiaczka

Ostatnio edytowany przez Cremacer - 01-04-2010 o 21:10.
Cremacer jest offline   Odpowiedz z Cytatem