Zobacz pojedynczy post
stary 26-02-2005, 16:34   #6
Ing
Użytkownik Forum

Ing's Avatar

Data dołączenia: 30 11 2004
Lokacja: Thais

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez TheNatoorat
Moim zdaniem miast zakładać bloga powinieneś włożyć trochę pracy w robotę i stworzyć stronę WWW? Nie rozumiem idei blogów, nie wiem, po co w ogóle coś takiego istnieje... może po to, by jakieś osoby nieobeznane z informatyką mogły pochwalić się sztuczną znajomością skryptów?
Blog jako taki, to fajna zabawa Przelewanie uczuć na klawiaturę, umożliwianie lepszego poznania samego siebie, czy poznania siebie przez innych. Dawanie możliwości komentowania przeżyć, dawania porad, podnoszenia na duchu, nawiązywania czy umacniania przyjaźni.

Taka jest idea bloga, nie - korzystanie z gotowych skryptów przez mniej rozgarniętą część populacji. Sam posiadam z kumplem di-bloga na DHoście... inna sprawa, że silnik owego di-blog został złożony od zera w PHPie [tak samo zresztą jak layout...] i stanowi jedynie część większego projektu [punkt ściągania różnorakiego syfa, komiks sieciowy, notki dotyczące fenomenu anime, fandomu w Polsce itd.]... jak więc teraz wytłumaczysz swój argument? ;] Jeżeli idei bloga nigdy nie rozumiałeś - powód twki głównie w tym, że miałeś kontakt jedynie z wpisami typu "a dzisiaj to się na***ałem wódą i rzygłem".
Blog pozwala mi w ten sposób zaspokoić naturalną potrzebę objechania współczensego świata, czy wyrzucenia tego, co we mnie siedzi. Jednocześnie mogę w ten sposób, jak w żaden inny, utrwalić przyjaźń ze znajomymi mieszkającymi lekko ponad 300km od miejsa mojego zamieszkania, których zdarza mi się widywać kilka-kilkanaście razy na rok. Co więcej - mogę tą przyjaźń poczuć prawdziwie i zrozumieć.

Chociaż blog o Tibii... przegięcie

copyright: www.megatokyo.com

Ostatnio edytowany przez Ing - 26-02-2005 o 16:36.
Ing jest offline   Odpowiedz z Cytatem