Nie wiem czy to zaplanowana katastrofa czy nie, nie wnikam. Przypomnijcie sobie katastrofe Sikorskiego w '43. Chociaz nie wierze, ze ten samolot rozbil sie sam od siebie albo przez wykwalifikowanego pilota. Bez przyczyny to sie nie stalo. A jaka to byla przyczyna? Mysle, ze nigdy sie nie dowiemy. Tusk obejmujac rzad zapewnil obciecie kosztow - no i koszty sa obciete, 30-letni, remontowany samolot z polska elita na pokladzie sie rozbil. Tragedia ta rozwiazala wszystkie problemy chociazby Rosji, Niemiec i nasze - zginely najwazniejsze osobistosci PiSu (chociazby Gosiewski, Wasserman). A Jaroslaw do rzadzenia sie nie nadaje. Czyli PiS przestaje powoli istniec, PO nie ma teraz opozycji. Nie ma teraz prawie nikogo w PiSie, kto podjalby jakikolwiek atak na inna partie. Jedna partia rzadzaca. Wg mnie L. Kaczynski byl najlepszym prezydentem od '89 - Jaruzelski, Walesa, Kwasniewski... Sami wiecie kim byli, co robili. Po co teraz wybory? Jeden kandydat, Szmajdzinski, nie zyje. Drugi - Kaczynski, ktory moze mial nie za duze szanse na reelekcje rowniez zginal. Kandydat na kandydata, Komorowski, obejmie juz urzad, i mysle, ze tak zostanie przez nastepne 5 lat. Zgineli rowniez prezes NBP, szef IPN, wiceszef MSZ etc., ktorzy zapewne beda zastapieni przez innych, mniej kompetentnych ludzi. Swietnie teraz ten kraj funkcjonowal nie bedzie.
Sam tego osobiscie nie odczuwam, nie obchodzi mnie to, lecz jest to wielka tragedia dla naszego narodu. O Katyniu nie bede nic wspominal, wszystko najwazniejsze w wiadomosciach mozna uslyszec.
|