Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gtyk
A co do idiotycznych teorii spiskowych - dzieci, przestancie sie produkowac, bo az wstyd ze w takiej sytuacji ludzie zajmuja sie takimi pierdolami. Kto mial stac za zamachem? Rosja? Dla nich prezydent Polski nie stanowi zadnego zagrozenia, zeby trzeba bylo rozbijac jego samolot, sa zbyt wielka potega. Jezeli ktos nie odpowiada, wystarczy, ze zakreca gaz i juz jest zalatwiony. Polska? Dajcie spokoj... To nie kraj trzeciego swiata, gdzie rywalizujace o wladze grupy organizuja zamachy. Grupa terrorystyczna? Jaka? Jaki mialaby w tym interes? Nie bylo zadnych bomb, zadnego przejmowania samolotu, nic, co mogloby wskazywac na zamach. Kontrola lotu z lotniska miala do konca kontakt z zaloga, prezydent dzwonil do brata kilkanascie minut przed rozbiciem. Otwarcie czarnych skrzynek nastapilo z udzialem zarowno specjalistow polskich jak i rosyjkich. Ciala trafily do Moskwy, bo takie sa zasady.
|
Oho, kolejny wszystkowiedzący człowiek. Jeśli myślisz, że wszystko jest takie proste, to ci uświadamiam, że nie jest. Szarej masie mówi się to, co chce usłyszeć, żeby nie sprawiała problemów. Jako zwykły obywatel masz tylko blade pojęcie na temat tego, co się dzieje. I nie masz, ani ty, ani nikt inny, ŻADNEJ pewności co się wydarzyło i jej mieć nie będziesz. Dostaliśmy historyjkę przedstawioną przez media, i każdy samodzielnie musi to wszystko zinterpretować.
Wbrew pozorom, tworzę 'spiski' (lol, nie wiedziałem, że własne, odmienne od ogólnie przyjętego, zdanie to od razu spisek ale spoko, jak zwał tak zwał) nie dlatego bo jestem pojebany czy chory na umyśle, ale dlatego, że nie próbuję się dać omamić przez gesty takie jak Putina (ładnie to wygląda, ale przecież nie zignorowałby tego albo nie wyśmiał) czy przedstawicieli innych krajów (daję słowo, po przemowie Hilary Clinton o tym, że Polska to bliski przyjaciel USA wybuchłem śmiechem). Niestety nie wyznaję zasady 'im mniej wiesz, tym lepiej żyjesz'.