Zobacz pojedynczy post
stary 13-04-2010, 00:22   #288
Faytah
Użytkownik Forum

Faytah's Avatar

Data dołączenia: 09 04 2008
Lokacja: Kalisz

Imię: Pan Fayter
Profesja: Elite Knight
Gildia: GoB~!~
Faytah ma numer GG 9161169
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok Pokaż post
Rzygac mi sie chce na widok tej fali zaklamanego pseudopatriotyzmu wywolanego ta tragedia. Jeszcze kilka dni temu notorycznie wysmiewany prezydent staje sie wspanialym podziwianym przywodca. Nagle wszyscy przypominaja sobie o mordzie w Katyniu, a ciekawe ile osob przypomni sobie w lipcu o rocznicy rzezi wolynskiej, o wiele straszniejszej niz Katyn.
Zaklamanie i falsz. Gdy media nasmiewaly sie z prezydenta to modne bylo robienie sobie z niego jaj. Gdy media wlaczyly tryb zalobny, na czasie jest byc wielce zasmuconym.
Zarty zartami. Sam nie bylem fanem Lecha i czasami zartowalem z niego, ale mam swiadomosc procesow jakie we mnie zaszly gdy zmarl. Jesli wiec u mnie pojawil sie prawdziwy smutek i ta tragedia byla dla mnie ciosem to dlaczego nie moze byc dla innych? Dlaczego najprostsze ludzkie reakcje maja byc klamstwem? Z kolei to ze ludzie z niego zartowali nie znaczy ze go nie szanowali. Z samego siebie tez czasami sie zartuje jesli ma sie odrobine dystansu ,jednoczesnie nie tracac przy tym szacunku do samego siebie. Prawda jest ze teraz jest idealizowany, ale to wynika z dwoch czynnikow. Pierwszy to taki ze o zmarlym nie mowi sie zle ze wzgledu na obyczaje. Drugim zas jest fakt ze od czasu katastrofy moglismy poznac juz bylego Prezydenta z innej strony. Ze strony prywatnej, od ludzi ktorzy go znali i opowiedzieli o nim. To moglo sprawic ze osoba Lecha stala sie blizsza spoleczenstwu.

Lipka Felix
Ukryty tekst:

temat roku
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=212441
Faytah jest offline   Odpowiedz z Cytatem