Wawel? A czemu nie Wawel? Zginął tragiczni w służbie Polski, osiągając to czego przez 20 lat nie osiągnął nikt. Teraz każdy Rosjanin który ogląda telewizję i szanuje Putina nie powie że w Katyniu mordowali Niemcy.
Btw. śmieszna sprawa, posurfowałem trochę po portalach anty GW/TVN ogólnie media. Wszędzie tragedia w Smoleńsku jest opisywana jako zamach na życie prezydenta dokonany przez służby rosyjskie na zlecenie Donalda Tuska. Pal sześć te dyrdymały. Ale co innego przykuło moją uwagę. Ludzie wypowiadający się tam bardzo szybko przypomnieli mi dlaczego nie lubię partii PiS a Jarka Kaczyńskiego i Lecha Kaczyńskiego nie szanuję jako polityków. Otóż okazuje się, że jako osoba nie głosująca na PiS (PO/UPR) nie mam prawa nie tylko do nazywania się Polakiem czy patriotą ale nie mam prawa współczuć rodzinom ofiar ani czuć żalu po śmierci Marii Kaczyńskiej. Jako sprzedawczyk i żydokomunista powinienem (tu cytuję): wy*******ać z kraju. Czyli wracamy do starego piekiełka: nie myślisz tak jak ja = nie jestes Polakiem.
P.S. Zauważyłem jedną fajną rzecz, wszystkie media do tej pory oskarżane o kreowanie rzeczywistości, zamydlanie jej, zakłamywanie obrazu ograniczyły się do suchego relacjonowania wydarzeń. Natomiast media do tej pory uchodzące (w swoim mniemaniu) za jedyne wolnomyślące i zmuszające do refleksji swoich odbiorców, teraz nie tylko podają wszystkie fakty, ale także od razu je komentują, mówią jak rozumieć i jakie wnioski wyciągać należy. A wnioski są dość proste: precz z mordercą Tuskiem, Kaczyński na ołtarze.