Zobacz pojedynczy post
stary 13-04-2010, 23:51   #328
Gtyk
Użytkownik Forum

Gtyk's Avatar

Data dołączenia: 26 07 2003
Lokacja: In a Galaxy Far, Far Away...

Gtyk ma numer GG 2321949
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch Pokaż post
Ja też chcę być pochowany na Wawelu. Czemu nie? Czemu Lech Kaczyński, najgorszy prezydent w demokratycznej Polsce, ma spocząć koło królów i Piłsudskiego? Dlatego, że Jarkacz leczy swoje kompleksy forsując pomysł pochowania brata w miejscu, gdzie bynajmniej zostać pochowany nie powinien?
Disclaimer: w mojej wypowiedzi nie ma ani jednej oznaki braku szacunku dla prezydenta ani żadnej z osób, które zginęły wraz z nim - jest w niej za to REALIZM.
Ja tez uwazam, ze Wawel nie jest dobra decyzja, co zreszta w swoich postach zaznaczalem, wiec nie wiem dlaczego na moj post akurat taka odpowiedz - zdecydowanie nietrafiona. Tez uwazam, ze nie jest postacia na tyle zasluzona, zeby spoczac w takim miejsce, to jest miejsce dla najwyzszych elit, dla najbardziej zasluzonych. Ale opinia negatywna, niezgadzanie sie z decyzja o miejscu pochowku, to cos zupelnie innego niz demonstracje, protesty w takiej sytuacji. To jest brak szacunku.

@eerion
Zaloba narodowa ma pewna specyfike. Nikt nie kaze ci sie wzruszac, plakac, przezywac smierc tych osob, zapalac znicze czy cokolwiek. Ale chodzi o zachowanie pewnej powagi, okazanie szacunku dla zmarlych, dla ich rodzin i bliskich. Protesty, albo zarty ze zmarlych jak w przypadku tego bloga, sa po prostu nie na miejscu. Postaw sie w sytuacji rodzin, umiera ktos, kto jest ci bliski, nie wiem, ojciec, matka, brat, czy przyjaciel, a po kilku godzinach ludzie zaczynaja z tego zartowac, robic jakies obrazki wysmiewajace ich smierc. Takie zachowania sa zenujace, po prostu. Zwlaszcza, w sytuacji, gdzie ginie tragicznie tyle osob.

Hunt you down without mercy
Hunt you down all nightmare long

Ostatnio edytowany przez Gtyk - 13-04-2010 o 23:58.
Gtyk jest offline   Odpowiedz z Cytatem