Zobacz pojedynczy post
stary 04-05-2010, 16:54   #113
Diablo91
Użytkownik Forum

Diablo91's Avatar

Data dołączenia: 21 10 2008
Lokacja: Habbite a thais...

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Celesta
Domyślny

heyah

Od niedawna mam (w zasadzie brat ma) nowy internet - Blueconnet. (bezprzewodowy jak by ktoś nie wiedział :d)
Sam myślę na wzięciem takowego internetu więc sobie modem wypożyczyłem na kilka dni by posprawdzać jak u mnie chodzi ];>.
Zainstalowałem go bez problemu, wyszukuje siec (EDGE Era, full zasięg - prawie cały czas, niekiedy łapie UTMS ale rzadko) włączam mozile i miłe zaskoczenie stronki chodzą duużo szybciej niż na moim aktualnym necie (Orange Free - bezprzewodowy). Z ciekawości odpalam tibie, a tu niespodzianka. 0 lagów, w końcu mogę chodzić strzałkami bez opóźnia (ping w opcjach klienta ustawiony na 90/ po 90 klatek mam).
W czym problem zapytacie? KICKI :/. Po około 10-15 minutach z ni owego net łapie freeaza* (ok 20 sekund) i zawiesza się klient po czym zostaje wyrzucony z gry (kick). Już x2 razy padłem na głupim dragonie przez to.

1)Moje pytanie brzmi czy jest jakiś sposób na pozbycie się tych freazów neta i kicków? Wgrałem CfosSpeed, ale nic z nim nie ustawiałem więc pewnie dlatego nie ma żadnych zmian. Czy znacie jakieś inne sposoby?

2) Czytałem gdzieś o antenie do owego modemu, kosztuje ok 60 zł. Czy waszym (Ci co mają taki sam net) opłaca się ją kupować? Czy net dużo lepiej chodzi? No i czy będzie ściągać sieć UTMS.

Próbowałem już:
- reinstalować program blueconneta,
- bawić się opcjami w kliencie (Graphics -> Zmniejszenie Limitu, zmiana z DX9 na DX5/OPEN GL),
- instalowałem CfosSpeed (Nie umiem go skonfigurować, pomoże ktoś?).

* Patrzyłem na 'statystykę' w programie BLUECONNETa i widać że wykres jak był rosnący spada do zera.

Za szybką odpowiedź będę baaardzo wdzięczny.
"Poglądy są jak dupa, każdy jakieś ma, ale po co od razu pokazywać..."
"Strzyg, wiwern, endriag i wilkołaków wkrótce nie będzie na świecie. A skurwysyny będą zawsze".
"Świat się zmienia, słońce zachodzi, a wódka się kończy".

A. Sapkowski
_______
Hail ! ;>

Ostatnio edytowany przez Diablo91 - 04-05-2010 o 17:04.
Diablo91 jest offline   Odpowiedz z Cytatem