Temat: Matura 2010
Zobacz pojedynczy post
stary 04-05-2010, 17:41   #63
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1

Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch Pokaż post
Pierwsze spojrzenie: Świętoszek i Zdążyć przed~, przerażenie w oczach: nie czytałem nawet streszczeń, nie wiem, o czym mowa.

Drugie spojrzenie: W poleceniu nie było ANI SŁOWA o znajomości lektury. TYLKO na podstawie fragmentu.

Efekt: 409 słów, chyba dłuższego wypracowania jeszcze nie napisałem (temat drugi). Zdane
Przecież tam był limit 250 słów. Przy większej ilości niż 300, lub mniejszej niż 200, w pierwszym przypadku możesz stracić dużo pktów, a w drugim twoja praca może nie zostać zaliczona. Czyli zero pkt z wypracowania. Wypada czytać treść poleceń. Co do znajomości tekstu, często nie ma o tym ani słowa i faktycznie nie trzeba znać, ale jeżeli maturzysta popisuje się tym, że zna fakty o których nie ma w tekście, osoba sprawdzająca to widzi i czasami przydziela w jakimś tam zakresie punkty.

Na próbnej z WOSU rozsz, którą pisałem, napisałem ponad 500 słów, to było moje najdłuższe wypracowanie, z tym, że tam nie ma limitu, dostałem wtedy z niego 17/20. Na wosie często jest tak, że trzeba podać po kilka argumentów z kilku dziedzin ; f

@down
Za dużo słów to obniżka za kompozycje, czy coś w tym stylu : p

Ostatnio edytowany przez Rybzor - 04-05-2010 o 18:19.
Rybzor jest offline   Odpowiedz z Cytatem