Zobacz pojedynczy post
stary 04-05-2010, 21:52   #5
LarvaExotech
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 05 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil Pokaż post
wg kalkulatorów >80 godzin.
ale ja robilem 70/70 i wiem ze robilem tydzien czasu po ~8h dziennie (co ma sie nijak do 80h)

Cytuj:
machasz za darmo, odbijasz sobie na kosztach leczenia.
a gdziekolwiek napisalem ze jest inaczej? napisalem tylko ze atakujesz za darmo, jako jedyna profesja w tibii. a leczyc sie musi kazda profesja, problem niestety w tym ze dla knighta nawet stara exura byla slaba a to co jest teraz to wogole szok

Cytuj:
obrona ( a jeśliby się czepiać - nie obrona tylko shielding ) nie przydaje się przeciwko 80% ataków z jakimi knight spotka się w grze, ponadto guard to prawie szczyt realnych możliwości blokowania - żeby blokować jakiegokolwiek silniejszego stworka z sensowną skutecznością trzebaby mieć >110 shieldingu.
mowie obrona jako srednia/maksymalna ilosc punktow obrazen blokowana tarcza. sam shielding nie ma znaczenia jesli masz steel shield (wiekszego) albo nosisz kusze (wcale), wiec mylisz sie vil

jesli chodzi o blokowanie, to jest sporo mobow na ktorych skille i sprzet maja duze znaczenie jesli chodzi o blokowanie. na przyklad gsy, hero, black knight, behemot, wszystkie quary, ancient scaraby itp. nie potrzeba wcale 110 skilla zeby blokowac te potworki, dla przykladu sorc najczesciej od ancienta zrywa za 100+ na runde (jak go zlapie), natomiast knightem spokojnie sie nadazysz exurowac nawet na niskim levelu. o ile na nizszych poziomach to jeszcze ma sens, o tyle przy mocniejszych potworkach niestety nasz shielding niewiele pomaga, to prawda.

Cytuj:
Realne koszty zabijania knightem obejmują leczenie, z tego względu nie zawsze (a może nawet zwykle nie) są mniejsze od skumulowanych kosztów jakie ponosi paladyn (bądź co bądź atakujący na dystans, więc obrywający mniej) a może nawet druid/ sorc.
od tibii 8.0 to wiadomo, nie napisalem ze jest inaczej.

Cytuj:
Natomiast jeśli bawimy się w wyciąganie wniosków w oparciu o polowanie na roty, to sorc również może to robić za darmo - wszak mana odnawia się gdy korzystamy z żarcia, tylko, że nie ma to praktycznego znaczenia.
nie wiem na czym ty polujesz, ale na przyklad ja 40 knightem na barbach cisnelem 70 k/h na staminie (waste bylo bo level/skill/sprzet za slaby), jesli chcesz to porownywac do rotwormow to powodzenia.

Cytuj:
taka mała dygresja - wg dzisiejszych standardów 50 level to bardzo niski low level.
na pewno nizszy niz pare lat temu, ale powiedzialbym raczej ze to sredni level (kiedys mozna bylo powiedziec ze wysoki). i mowi to osoba ktora w czasach gdzie na 100. sie robilo 40 k/h i bylo sie zadowolonym

Cytuj:
Ergo jeśli ktoś myśli o realnej grze przez kilka miesięcy - przez 99% czasu istnienia postaci będzie cieciem w pvp.
raczej mi chodzi o mozliwosci niz to fakt ze dzis trzeba sie obawiac zabic bottera bo ma kumpli. chyba nie probojesz mnie przekonac ze knight na 50+ ma jakikolwiek potencjal w pvp w porownaniu do palka (ass stary, pb, zalosne sd), sorca (sd, ueki i inne syfy) czy tez druta (j/w + paralyze)?

Ostatnio edytowany przez LarvaExotech - 04-05-2010 o 22:01.
LarvaExotech jest offline   Odpowiedz z Cytatem