Cytuj:
Oryginalnie napisane przez LarvaExotech
ale ja robilem 70/70 i wiem ze robilem tydzien czasu po ~8h dziennie (co ma sie nijak do 80h)
|
Ilość pkt na awans z 10 na 11 skilla jest dla każdej postaci taka sama i można ją (a także czas awansu) dokładnie wyznaczyć. Podobnie współczynnik wzrostu. W oparciu o te 2 wielkości można dokładnie wyznaczyć przybliżony czas treningu, i skłaniałbym się ku metodzie matematycznej a nie "bo ktoś tyle a tyle trenował". Szczególnie jeśli rozbieżnośc wynosi ponad 100%.
Cytuj:
napisalem tylko ze atakujesz za darmo, jako jedyna profesja w tibii. a leczyc sie musi kazda profesja
|
Nie napisałem, że napisałeś, że jest inaczej. Skomentowałem zasadność tego co piszesz, szczególnie, że zbliżałeś się do obiegowej opinii, że knight bije za darmo i kropka, która to opinia jest oczywiście błędna.
Cytuj:
mowie obrona jako srednia/maksymalna ilosc punktow obrazen blokowana tarcza
|
Przez obronę rozumiem wszystko co chroni przed obrażeniami konwencjonalnymi.
Ani shielding ani armor nie chronią przed normalnymi atakami w stopniu adekwatnym do tego, jak trudno znaleść najlepsze zbroje, i ile czasu potrzeba na wytrenowanie 100+ shieldingu. Poza tym to nie czasy 7.2 gdzie potworków atakujących magią było 10 na krzyż, więc w praktyce knight otrzymuje zbliżone obrażenia do zbieranych przez maga (jeśli jest "twardszy" - do czego jak mniemam zmierzałeś - to o niewiele).
Cytuj:
na pewno nizszy niz pare lat temu, ale powiedzialbym raczej ze to sredni level (kiedys mozna bylo powiedziec ze wysoki)
|
Level 50 to <2 mln expa, czyli
1/8 tego, co paru maniaków wbiło w
3 czy tam 4 dni. Wybacz, ale to jest bardzo niski level, jakkolwiek by nad tym nie debatować.
Biorąc pod uwagę jakie są teraz granice szybkiego zdobywania doświadczenia, a także ile expa total mają top levele, za średni level jestem skłonny uważać kogoś z levelem na poziomie 150-180 a może nawet 200.