Zobacz pojedynczy post
stary 05-05-2010, 21:54   #39
DianaReachel
Użytkownik forum

Data dołączenia: 21 04 2010

Domyślny

Ja się tam, co prawda wiele nie znam, ale co nieco grałam i doskonale wiem, że gdyby gra była płatna od powiedzmy 10, czy 15 dnia użytkowania, to większość by zrezygnowała z dalszej gry. Ci bardziej cwani, mimo wszelakich zabezpieczeń, znaleźliby sposób na ominięcie 'limitu'.
Co do podwyższenia cen(co pojawiło się chyba tylko raz w Waszych postach)- na 99% byłoby podobnie jak z chociażby www.stardoll.com, który po podwyższeniu ceny Premium i zmniejszeniu możliwości kont free, utracił przeszło 1/3 graczy i stałych użytkowników.
Inną sprawą, jeszcze tu nieporuszoną, jest ułatwienie płacenia za PACC. Dziś prawie każdy dzieciak ma komórkę. Z kieszonkowego ją doładowuje(chyba, że ma aż tak nierozważnych rodziców i ma abonament ), więc mógłby sobie sam PACC wykupić SMS. Wtedy, oczywiście należałoby dać możliwość wykupienia PACCa na miesiąc, czy wprowadzić wersję punktową(jak np na Plemiona.pl). Większość bowiem ma pieniądze na PACCa, ale brak aprobaty rodziców.
(wiem, bo sama grałam 'namiętnie' ze trzy lata temu i chciałam PACC. Z własnej kasy. Odpowiedź prosta: 'Nie. Nie będziesz marnować kasy na głupie gierki'. I marzenia o ciekawszej grze legły w gruzach)

Do wszelkich malkontentów:
Miałam prawie trzyletnią przerwę w grze i teraz w pełnym świetle widzę, ile się pozmieniało. Na lepsze. I również dla FACC. Więc proszę nie marudzić, bo i o nas CipSoft pamięta
DianaReachel jest offline