Temat: Guardia Nowa loteria ! Sprawdź !
Zobacz pojedynczy post
stary 07-05-2010, 11:14   #1
Loteria
Użytkownik forum

Data dołączenia: 07 05 2010

Pergamin Nowa loteria ! Sprawdź !

Cóż, chcę stworzyć loterię mniej więcej jak Lotto . Chcę zatem sprawdzić, czy moja inicjatywa może być zrealizowana . Może tak, ja zacznę od tego Jak grać??
1. Kupujemy paczkę (parcel), list (letter) i metkę do adresowania (label).
2. W liście wpisujemy liczby od 1 do 6.
3. UWAGA ! Kolejność liczb nie ma znaczenia ! Jedna liczba może powtórzyć się nawet kilka razy w jednym losowaniu (ponieważ liczby losowane są za pomocą kostek) ! Możesz obstawić od 1 do 3 różnych możliwości czyli np.
I: 1 5 3 2 2 6
II: 6 1 4 4 4 1
III: 5 1 1 4 3 3
Nie możesz obstawić więcej niż 3 kombinacji z przyczyn, myślę że jasnych .
4. Pakujemy list do paczki.
5. Wkładamy pieniądze - 200 gp / 1 kombinacja (loss)
6. Adresujemy paczkę:
Royal Wyplosz
Carlin

7. Wrzucamy paczkę do skrzynki pocztowej.

A teraz zasady,
Regulamin...
1. Pierwsze losowanie odbędzie się w tą sobotę (tj. jutro, 8 maja 2010r).
2. Losowanie odbędzie się w mieście Carlin,o o godz. 20.00 przy Theater Avenue 7, Flat 14.
3. Ewentualną wygraną , wysyłam w ciągu max. 4dni od losowania.
4. Nagroda jest wysyłana funkcją "transfer", także trafia na twoje konto w banku (rzecz jasna w tibijskim ).
5. Nagrodą nigdy nie są przedmioty ! Są to tylko tibijskie pieniądze !
6. UWAGA ! Pula nagród jest dzielona na wszystkich graczy, którzy coś wygrali ! Oczywiście im więcej trafionych liczb, tym więcej wygranych pieniędzy ! Tylko ludzie z serwera Guardia !
7. Żeby wygrać, musisz trafić min. 3 liczby w jednym lossie.

Wygrane :
IV stopień (3 liczby): 200gp
III stopień (4 liczby): 20% całej puli nagród, podzielona przez ilość graczy, którzy wylosowali "czwórkę".
II stopień (5 liczb): 30% całej puli nagród, podzielona przez ilość graczy, którzy wylosowali "piątkę".
I stopień (6 liczb): Reszta nagrody.

UWAGA ! Kiedy nie będzie wygranych IV stopnia, nagroda rozkłada się na stopnie II i III !

Teraz a propo pierwszego losowania
Pula nagród: 20k

Myślę, że zasady są jasne i przejrzyste . W razie problemów pisać do Royal Wyplosz w tibii .
Loteria jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.