Zobacz pojedynczy post
stary 21-05-2010, 18:16   #9
Leczo1990
Guest

Domyślny

Ja rowniez zastanawialem sie dawniej, czy loot w mobie pojawia sie w momencie smierci czy tez, przy "narodzinach" moba.

Jestem jednak sceptyczny jesli chodzi o badania Pezcri'ego. Dawniej sam probowalem dojsc do tego, czy wczesniej mozna w jakikolwiek sposob zauwazyc roznice w zachowaniu potwora, z ktorego nastepnie wyleci jakis dobry item, a takiego, po ktorym nic wartosciowego nie znajdziemy.

Z mojego doswiadczenia wywnioskowalem, ze nie ma to absolutnie zadnego znaczenia, i nie zauwazylem zadnej roznicy w zachowaniu mobow "wyekwipowanych" i tych nie.
Takie same obrazenia zadawalem potworowm, ktore pozniej nagradzaly mnie za trud walki, jak i tym, ktotre nie pozostawialy po sobie nic. Oczywsicie istniala pewna losowosc w obrazeniach jakie ja oraz mob otrzymywalismy, lecz nie widzialem zadnej zaleznosci. Sprawdzalem to wielokrotnie na bardzo slabych potworach jak orc, minotaur, itp., jak i na tych bardziej wymagajacych jak nightstalker, dragon, hydra, a na nightmarach konczac.

Co do swiecenia sie monkow z life crystalami to szczerze mowiac: "pierwsze slysze". Nigdy nie zaobserwowalem zadnego swiecenia sie monkow, i nawet takiej teorii nie slyszalem do tej pory.

W skrocie: Dopoki Cipsoft owych rewelacji w jakis sposob nie potwierdzi, lub nie ujze jakichs bardziej przekonywujacych wynikow badan; teorie ta wkladam miedzy bajki...