Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rybzor
Rotfl uwielbiam te bezsensowne porównania Ashlona  . Trzeba by je kiedyś zacząć zapisywać, bo już sporo ich było : D
|
Poziom porwnan dostosowuje do konkretnej sprawy. Komorowski palnal glupote, to i ja w takiej konwencji sie wypowiadam.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura
Nie, kurwa, ale jak miałeś już złamaną nogę rok temu, to teraz wiesz, jak chodzić o kulach, baranie.
|
No pewnie, stosujac sie do mysli Komorowskiego kazdy powodzianin powinien powiedziec "kurde, w tamtym roku musialem remontowac cale pierwsze pietro domu, wiec teraz wiem, jak to zrobic!". Tak szczerze - z czym ludzie maja sie oswoic? Z tym, ze najpierw wynosza wszystkie wartosciowe rzeczy na strych, potem ida utrzymywac waly (jesli jest co utrzymywac), a w ostatecznosci albo dziekuja szczesciu, albo ogladaja plywajacy dobytek? Kazdy idiota stara sie chronic to, co jego, w przypadku takiej tragedii nie trzeba miec specjalnego "obycia".
Edit - no chyba, ze przez to "obycie" rozumie sie latanie po urzedach po zapomogi, walke z wladzami gminy o niezbedne remonty czy wlasnie remont domu i dzialki - wtedy faktycznie mozna uznac, ze ludzie sie "przyzwyczaili" i "sa obyci".
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez rentonB
Zmienilies zdanie po konwencji? ewidentne uzycie powodzi w kampani, po trupach do celu.
|
Nie zmienilem zdania, dalej utrzymuje rezerwe co do Kaczynskiego. Jednakze doceniam to, ze jego sztab stara sie grac na ocieplenie wizerunku, co daje trojaki efekt - telewizja nie moze go zle przedstawiac (bo ja na razie nie powiedzial nic obciachowego), PO nie moze atakowac na podstawie jakichs pierdol, a potkniecia Komorowskiego sa bardziej widoczne - przynajmniej ja dzieki temu zwracam wieksza uwage na takie pozornie blahe sprawy jak ten honorowy komitet, roznego rodzaju glupie wypowiedzi itd.
Edit - a co do uzycia powodzi w kampanii - kolejny dobry ruch sztabowcow i granie pod ludzi. Ostatnio podczas wizyty premiera w jakiejs zalanej miejscowosci jeden z mieszkancow w rozmowie z Tuskiem powiedzial przy kamerach "Gdyby PiS bylo przy wladzy, to by do tego nie doszlo, bylibysmy wczesniej ostrzegani". Skoro sami ludzie tak twierdza, to bledem byloby nie wykorzystanie czegos takiego w walce politycznej.