Zobacz pojedynczy post
stary 24-05-2010, 16:18   #15
Vanitas
Użytkownik Forum

Vanitas's Avatar

Data dołączenia: 24 01 2010

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sidis Pokaż post
Ściągnąłem paczkę tgz i rozpakowałem... uruchamiam ten pliczek "Tibia" bo inne nic nie robią
Tego to się domyśliłem...

Ale jak rozpakowujesz? W jaki sposób uruchamiasz?
Cytuj:
After downloading the appropriate tarball for your system, you need to decompress the tarball in a desired target folder. To do so use the following command:

Kod:
tar xfz tibia857.tgz
A new folder named Tibia will be created which contains the client and its supporting files.
Następnie przez konsolę uruchamiasz klienta np.
Kod:
 cd /Tibia <- do folderu 'Tibia'
./Tibia <- uruchomienie 'Tibia'
Plik binarny Tibii musi uprawnienia do uruchomienia jako program wykonywalny.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bellzebbub Pokaż post
Jezeli ktos pyta sie o cos na forum to szukal juz rozwiazania i nie znalazl, a w praktycznie kazdym poradniku o instalacji tibi na linuksa jest napisane, iz nalezy posaidac system 32-bitowy. Nie podales naprawy problemu ale jego ominiecie. Cos w stylu
"
-Czesc chcialbym wiedziec jak pozbyć się plamy z trawy na spodniach.
-kup sobie nowe spodnie
"

Fajnie ze podales mi uzasadnienie ale napisalem wczesniej "obydwie formy sa poprawne" wiec niewiem po co wracasz do tego tematu
Jak bym raczej to określił tak:
"
-Czesc chcialbym wiedziec jak pozbyć się plamy z trawy na spodniach.
-Takie plamy są niezmywalne, kup sobie nowe spodnie
"
I nie porównuj spodni do systemu operacyjnego, pliki może sobie skopiować, spodnie pójdą do śmietnika.
Po zainstalowaniu 32-bitów cała reszta programów / sterowników będzie działać tak, jak poprzednio (chyba, że zajmuje się modelowaniem 3D to wtedy 64 bity mogą działać odrobinę szybciej, jeśli aplikacja jest napisana pod 64 bity).
Jeśli nie będzie mu działał film i powiem że ma do niczego kodeki i polecę mu zainstalować inne to też nie jest rozwiązanie?

I co z tego, że napisałeś że są obydwie formy poprawne? Moim zdaniem nie są, co poparłem opinią specjalistów.

I to chyba raczej Twoje posty niczego nie wnoszą bo zamiast mu coś poradzić uderzasz w moje posty. Nie będę już dłużej na to odpowiadał, więcej czasu zajęło mi pisanie tej odpowiedzi, niż pomaganie Sidis'owi.

@EDIT EDIT EDIT
Sidis. Używasz sterowników własnościowych?

Ostatnio edytowany przez Vanitas - 24-05-2010 o 16:39.
Vanitas jest offline   Odpowiedz z Cytatem