Cytuj:
Co do szybkiego spalenia many - wiesz, równie dobrze ja mogę spamować holy light co global CD i też się szybko wypłuczę. Ale wiemy dobrze, że nie o to chodzi, tym bardziej nie u arcane maga z 4 stackami.
|
O ile u ciebie dojdzie do bardzo dużego overhealu i praktycznych bonusów nie będzie z tego tak u mnie dojdzie do olbrzymiego dmg output co z przyczyn wiadomych - ma dużo korzystnych skutków

.
A właśnie rzeczowe "nie o to chodzi" - właśnie o to chodzi. O dobrym arcane magu mówi sie, że OOM jest raz podczas walki - w momencie gdy się ona kończy. Z każdego punktu many masz wycisnąć jak najwięcej DMGu i o to w tym chodzi. Tak jak w 2.4.1 były ostre etapy burstu przeplatane etapami z frostboltami by zregenerować manę tu chodzi o to, by ostry napór trwał jak najdłużej/tak modyfikować ciśnienie by było najmocniejsze z tych na jakie sobie możesz pozwolić.
Cytuj:
Co do fire i frost - mi chodziło o to, że blizz w wotlk wykreował arcane jako "the only viable spec" i wszyscy byli zmuszeni tym grać. I jednak ktoś, kto gra tym arcane już 1,5 roku, prawdopodobnie rzyga tym 1 1 1 2 1 1 1 1 1 1 2 i chce czegoś nowego.
|
A tam wykreował. Na samym początku topował frostfire, później szybko stracił na rzecz zwykłego TTW/FB. Arcane zaczął topować dopiero w patchu 3.2.2 czyli... ToC. W patchu 3.3 Fire dostał boosta i stał się z powrotem konkurencyjny dla arcane.
Więc przepraszam - nie widzę żadnego kreowania arcane jako "the only viable spec". Wręcz odwrotnie.
A to że granie w kółko jedną specką potrafi być nudne - ofc. Ale to się tyczy każdej klasy.
Cytuj:
Co do rotacji - to JEST 2 button nuke. Nie powiesz mi chyba, że twoją rotacją jest przestanie castowania albo użycie CD. To nie jest rotacja.
|
OFC, że to nie jest rotacja. Ale arcane mag ma bardzo płynną rotację. To nie jest takie zwykłe "AB04MBAR" czy "AB0234MBAR". Oczywiście można tak grać, ale już pisałem o tym. Bardzo dużą częścią grania arcane jest wyciąganie maksymalnego dpsu nie wypalając się doszczętnie z many - czyli mana management. Więc o ile w kwestii naciskania przycisków to faktycznie mamy tylko 1 i 2 o tyle jeśli chodzi o całą grę arcane jest to trochę więcej. Jednak większość topowych arcane magów używa czarów zależnie od stanu ich mana poolu.
Napisałem już chyba wszystko co można powiedzieć w odpowiedzi na "arcane = no skill".