Zobacz pojedynczy post
stary 28-05-2010, 15:26   #2360
eerion
CS Tibia.pl Team

eerion's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2003
Lokacja: Utopia
Wpisy bloga: 2

Stan: Niegrający
eerion ma numer GG 4323111
Domyślny

Cytuj:
Co do szybkiego spalenia many - wiesz, równie dobrze ja mogę spamować holy light co global CD i też się szybko wypłuczę. Ale wiemy dobrze, że nie o to chodzi, tym bardziej nie u arcane maga z 4 stackami.
O ile u ciebie dojdzie do bardzo dużego overhealu i praktycznych bonusów nie będzie z tego tak u mnie dojdzie do olbrzymiego dmg output co z przyczyn wiadomych - ma dużo korzystnych skutków .
A właśnie rzeczowe "nie o to chodzi" - właśnie o to chodzi. O dobrym arcane magu mówi sie, że OOM jest raz podczas walki - w momencie gdy się ona kończy. Z każdego punktu many masz wycisnąć jak najwięcej DMGu i o to w tym chodzi. Tak jak w 2.4.1 były ostre etapy burstu przeplatane etapami z frostboltami by zregenerować manę tu chodzi o to, by ostry napór trwał jak najdłużej/tak modyfikować ciśnienie by było najmocniejsze z tych na jakie sobie możesz pozwolić.
Cytuj:
Co do fire i frost - mi chodziło o to, że blizz w wotlk wykreował arcane jako "the only viable spec" i wszyscy byli zmuszeni tym grać. I jednak ktoś, kto gra tym arcane już 1,5 roku, prawdopodobnie rzyga tym 1 1 1 2 1 1 1 1 1 1 2 i chce czegoś nowego.
A tam wykreował. Na samym początku topował frostfire, później szybko stracił na rzecz zwykłego TTW/FB. Arcane zaczął topować dopiero w patchu 3.2.2 czyli... ToC. W patchu 3.3 Fire dostał boosta i stał się z powrotem konkurencyjny dla arcane.
Więc przepraszam - nie widzę żadnego kreowania arcane jako "the only viable spec". Wręcz odwrotnie.
A to że granie w kółko jedną specką potrafi być nudne - ofc. Ale to się tyczy każdej klasy.

Cytuj:
Co do rotacji - to JEST 2 button nuke. Nie powiesz mi chyba, że twoją rotacją jest przestanie castowania albo użycie CD. To nie jest rotacja.
OFC, że to nie jest rotacja. Ale arcane mag ma bardzo płynną rotację. To nie jest takie zwykłe "AB04MBAR" czy "AB0234MBAR". Oczywiście można tak grać, ale już pisałem o tym. Bardzo dużą częścią grania arcane jest wyciąganie maksymalnego dpsu nie wypalając się doszczętnie z many - czyli mana management. Więc o ile w kwestii naciskania przycisków to faktycznie mamy tylko 1 i 2 o tyle jeśli chodzi o całą grę arcane jest to trochę więcej. Jednak większość topowych arcane magów używa czarów zależnie od stanu ich mana poolu.

Napisałem już chyba wszystko co można powiedzieć w odpowiedzi na "arcane = no skill".
Wpuścić takiego maniaka do tematu o anime

eerion.blogspot.com - Jak to gaijin Japonię ogarniał, czyli relacja z kraju kwitnącej wiśni.
eerion jest offline   Odpowiedz z Cytatem