Witam ponownie użytkowników tego forum.
W zaistniałej sytuacji muszę coś od siebie napisać, naprawdę chciałam się powstrzymać, ale widać słabą mam wolę jak czytam co tu piszecie.
Gdy tak czytam sobie o tej sprawie Opiego przypomina mi się, między innymi, ostatnie zebranie przed wywaleniem Thersoxa z serwera. Oczywiście, to nie była jedyna sytuacja, gdy nie zgadzałam się z jego opiniami bo lubił sobie pognębić ludzi i były rozmowy, żeby tego nie robił.
Mam pytanie do Furor Seby. Czy każdego człowieka wywalonego z Vision/Duskiness czy Sunblade będziesz wielbił jak bohatera?
Pytam bo może nie zdajesz sobie sprawy kogo tak bronisz, widać wprowadzono Cię w błąd i niepotrzebnie teraz się ośmieszasz. Nie ma dla mnie problemu w tym, że nie lubisz ludzi z gildii rządzących, masz do tego prawo, ja też nie każdego z Vision czy Duskiness lubię. Ale zastanów się czy każdy kto z nich wyleciał jest taki super i taka krzywda mu się stała?
Dużo ludzi już o tym pisało, może mnie wysłuchasz jako osobę, która nie wyzywa się z ludźmi w tibii ani w rl, również nie napina się na tym forum czy gdzie indziej, tylko przedstawia zwyczajnie zaistniałe fakty.
Na zebraniu głownie dwie osoby były za wprowadzeniem ogólnego PA na Furorze. Byli to: Thersox, Twój nowy przyjaciel, oraz Thor Razar, były Moczykij. Ich argument dotyczący wprowadzenia PA był w sumie jeden:
"Po to walczyliśmy o ten serwer żeby teraz móc robić co nam się podoba i zabijać kogo chcemy i kiedy chcemy."
Reszta z ludzi na vencie albo milczała albo była temu przeciwna, gdyż każdy rozsądny człowiek wie, że prędzej czy później doprowadziłoby to do zniszczenia tego co teraz jest. Może Tobie by to odpowiadało, no ale wiadomo, ludzie z venta chcą tego uniknąć

Kolejna sprawa, która warto poruszyć.
Napisałeś, że przydałoby się pobić tego czy tamtego za to co pisze na tibii czy na tym forum. Wiadomo, jestem kobietą, kobiety mają co do tego inne podejście, ale staram się zrozumieć też płeć przeciwną.
Tylko mam jedno zastrzeżenie. Mimo, że jestem przeciwna przemocy to ostatecznie jeśli już chcesz komuś sprawić manto to zrób to własnymi rękoma, a nie spraszaj kolegów żeby pobili jedną osobę. Tak jak to zrobił Thadeus czyli Thersox. Swoja drogą to zabawne, że oskarżył swoich kolegów o to, że go pobili w tym samym czasie w którym bili Opiego. Na pewno teraz będzie miał wielu przyjaciół na osiedlu. Nie zazdroszczę sytuacji

No, ale jeszcze z ciekawszych rzeczy. Czy uważasz, że ja, wypowiadając się teraz na tym forum zasłużyłam na to żeby mnie pobić?
Ponieważ z tego co Thadeus mówił znalazłam się na jego liście ludzi, którzy zasłużyli na wpierdol. Czemu? Czy wyzywałam mu rodzinę? Czy ubliżałam mu? No nie. Po prostu miałam inne zdanie na PA niż on. Faktycznie świetny powód żeby pobić jakaś dziewczynę.