Zobacz pojedynczy post
stary 03-06-2010, 13:47   #2442
CytrynowySorbet
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez eerion Pokaż post
Nie zauważyłeś "" a pod spodem "a tak na serio"?
To był dżołk
Dziwne w tej kwestii nie napisałem nic a ty już odrzucasz z do*******aniem .
A jeśli chodzi o trade - to ani na maggym, ani na sunstriderze ani na moonglade tego nie zaobserwowałem. Była co najwyżej mania anali i dirge
Chciałem ci tylko pokazać, że playerbase jest różny. Są serwery, gdzie horda > ally, są takie, gdzie ally > horda, a są takie, gdzie są sobie równe (chodzi mi o iq graczy). Mnie głównie zniechęca horda właśnie przez doświadczenia w hordzie na BLu. Polacy + dzieci = zło, a horda wydaje się zła (bo przecież ma szalonych orków, strasznych taurenów itp. a ally gejowatych ludzi i dwarfów). Swego czasu nie przepadałem za ally, ale tego po prostu nie dało się znieść. Bo trade był gorszy od chatu na interii.

Cytuj:
Serio?
Mimo wszystko uważam, że głupotą było myśleć, że sam da radę coś zrobić. Jako dowódca wojsk zachował się strasznie nieprofesjonalnie. Gdyby to miało być takie proste, to Tirion przyszedł by na podwieczorek do ICC i sam załatwił sprawę.

Cytuj:
Moje domysły... najpierw się upewnij, zanim będziesz rzucać oszczerstwami.
Zrobiono to pod cinematics - ally zabiło ghule a gdy miało problemy z Vyrkulami to hordziści się po nich przebiegli (masz równie ambitny kontrargument - jesteście słabi. Lubisz takie przepychanki?)

Cytuj:
2. Czekaj czekaj. Co ma do znaczenia fakt po ilu sekundach zaatakował Saurfang, skoro kwestia o której mówie, to że bolvar nie ruszył małym palcem u nogi?
Powinien był ruszyć razem z Saurfangiem i zaatakował Lich Kinga z dwóch stron (na pewno tego by nie wybronił tylko frostmournem ). A co on zrobił? STAŁ W MIEJSCU i jedyne co powiedział to "zapłacisz za to".
Nie no po prostu wielki bohater przymierza.
Jak mówiłem, ludzie to nie wróżki. W jednym ułamku sekundy Dranosh stoi, w kolejnym już leży. To się działo tak szybko, że naprawdę ciężko powiedzieć, że powinien "ruszyć razem z Saurfangiem", skoro ten nie dał żadnego znaku (btw. Garrosh zachował się kompletnie tak samo w trailerze Ulduaru, też ruszył w szale boju [na dodatek przewracając Jaine ]). Po coś te wojska chyba były, a też nic nie zrobiły (o ile pamiętam, to daje się słyszeć tylko "ouuuu"). Lich King to nie kukła, którą można zajść od tyłu :S Może odwoływanie się do jego umiejętności w ICC nie jest zbyt trafne, ale ukazuje jaką ma siłę.

Cytuj:
Więc nie oceniaj zachowania Saurfanga, który robił to co powinien, gdy tych których bronisz zachowali się o wiele gorzej.
Saurfanga (tego dużego) szanuję (nawet na lootship battle mówię na vencie, żeby go nie bili niepotrzebnie ) i po jego synu spodziewałem się czegoś innego. Nie mów, że rzucenie się na LK to jakiś szczyt odwagi i męstwa - co najwyżej niedocenienia przeciwnika. A tak przynajmniej LK został Bolvar, a nie Tirion, który przyda nam się o wiele bardziej.

Cytuj:
Mówisz, że orkowie to debile? Gratuluje. To wracając do już obecnego przykładu - kim są aluchy, skoro Varok Saurfang przejął dowodzenie nad połączoną armią w AQ?
Kurczę, ale co to ma do rzeczy? Ork poprowadził wojska, super. Ja się osobiście cieszę, że horda i ally połączyły się w obliczu zagrożenia, ale traktujesz to tak, jakby Varok był super imba bohaterem. W tym samym czasie kto przewodził Argent Dawn i krucjacie na Naxxramas? Tirion.
Cytuj:
No i ci "debile" podbijają wam troche terenów w cataclyśmie.
I vice versa.

Cytuj:
Ty po prostu uwielbiasz widzieć orków jak w wersji z LoTRa.
Nawet w to nie grałem Po prostu widzę orków jako najeźdźców. Bitwa pod Stormwind nie była miła. Garrosh tylko dolewa oliwy do ognia.

Cytuj:
Niestety tak nie jest czego takie osoby jak Thrall, Varok, Orgrim i paru innych przeczą twojej filozofii.
Mówisz, że Ally to tchórze - niestety tak nie jest czego takie osoby jak Varian, Jaina, Llane i paru innych przeczą twojej filozofii (btw. są to kompletne odzwierciedlenia postaci Hordy pod względem rangi czy roli ).

Cytuj:
No i... czy ktoś poza Strażnikami Tirisfal może się pochwalić czymś pokroju Zsolowania Pit Lorda (Grom) lub samotnie odciągnięciem uwagi samego Sargerasa (Broxigar)?
No na przykład Tirion rozwaleniem Frostmourne, czy Rhonin uwolnieniem Alexstraszy i rozwaleniem Demon Soul, a może Medivh, który, choć opętany przez Sargerasa, pomógł w otwarciu Dark Portalu (a gdyby nie on, to orkowie w końcu zostaliby wybici przez Legion).

Cytuj:
Aha. Na pewno.
Uwierz mi. Garrosh szybko zrobi "świzdu gwizdu ide w pizdu"
The Horde

Displeased with Garrosh Hellscream's rise to power as the new Warchief of the Horde, Cairne Bloodhoof challenges the new leader to an honorable duel in his home kingdom, Thunder Bluff. Cairne dies in recovery from losing the duel, and Garrosh flees, fearing Horde rebellion. We learn through a quest that Cairne Bloodhoof has fallen ill from a poison that the Grimtotems have been slipping into his drinks.

Garrosh leads Horde players in the re-taking of Thunder Bluff for the Horde. The Grimtotems battle bravely, and in the end, they fall.

Cytuj:
1. Nie jest to saronite według informacji jakie były na wow wiki
No chyba nie copper...

Cytuj:
2. Jakbyś przestał zasłaniać oczy patrząc na hordowe lokacje to byś zauważył sporo różnic.
Nawet tytuł artykułu leaka nazywał się "Garrosh: Northrend was merely a setback!"

Cytuj:
Bardzo zręcznie próbujesz uniknąc kwestii uznania Varoka Saurfanga. No cóż, jak nie chcesz czegoś zobaczyć to nie zobaczysz.
Ale gdzie konkretnie? ICC? To w takim razie ty zapominasz o Muradinie.

Cytuj:
Shattrath nie było w żadnym stopniu alliancowe.
Shattrath było świątynią Draeneiów przez zniszczeniem Draenoru.

Cytuj:
Khadgar owszem należał do alliance, ale dołączył do Na'aru, które jest jak najbardziej neutralne (nie wierzysz? Poczytaj historię naaru w nagrandzie i tym jak się zaprzyjaźnił z duchami przodków orczych plemion).
Tirion też jest neutralny, tak jak Rhonin, Alexstrasza, Brann i Khadgar (a w Cataclysm Malfurion) - Blizzard ma tendencję to robienia neutrali z wszystkich bohaterów Alliance, a potem np. ty masz się do czego doczepić, bo Varok należący do hordy poprowadził ally do AQ, a Tirion będący neutralny pomógł w krucjacie na Naxxramas.
Poza tym Naaru to swego rodzaju bogowie właśnie Draeneiów, a nie orków, i to między innymi Velena natchnęły swoją mocą. Poza tym to w Exodarze jest jeden z Naaru, nie mówiąc już o tekście Draeneiów (The Naaru have not forgotten us") i tym, że w skład The Sha'tar wchodzą sami Draeneie.

Cytuj:
Do tego w shatt byli zarówno aldorzy jak i scryersi nie powiązani z żadną frakcją - gdzie ty tutaj widzisz aluchowe miasto to nie mam pojęcia.
Aldorzy odbudowali Shattrath (z pomocą The Sha'tar), które wcześniej także należało do nich. Scryersi przyszli potem, po odłączeniu się od Kael'thasa i nijak mają się do tego miasta, oprócz tego, że tam rezydują i tego, ze pomagają Naaru (którzy to wstawili się za nich, bo tak jak większość bohaterów Alliance, wiedzą, że warto się sprzymierzyć w obliczu zagrożenia >_>). To tak, jakby SW zostało zniszczone, ludzie wrócili i je odbudowali, a potem przyszli neutralni orkowie - czy można powiedzieć, że to już nie jest miasto Alliance? A Dalaran to co - nie jest miastem Alliance?

Cytuj:
Więc jest to końcówka fabuły w W3, która w dużej mierze kręciła się wokół alliancu. Więc na co liczysz? Że nagle wyskoczą hordziści jak króliki z pudełka, by pokazać "my też jesteśmy zajebiści?".
A na co liczyłeś w czasach AQ? Że Varian pojawi się znikąd i poprowadzi Ally przeciw C'thunowi? A może że Bolvar zostawi ledwo co odbudowane i na dodatek skorumpowane miasto i przebędzie cały świat? A może chciałbyś zobaczyć tam Jaine? :S

Cytuj:
Następny będzie o wiele bardziej neutralny.
No nie wiem. Tym razem raczej skupiony wokół Hordy. Gobliny, która zwykły służyć Deathwingowi, Dragonmaw clan, który zostaje przez Garrosha przyłączony do Hordy i kolejne postacie Ally stające się neutral dla hordy.

Cytuj:
c) Brann wielkim odkrywcą był. Tutaj nic nie dodam, bo choc bohaterem trudno go uznać, to w lorze jest b. ważną postacią.
Cóż, gdyby nie on, to pewnego dnia obudzilibyśmy się pod władzą Yogg-Sarona.

Cytuj:
Gdyby to były wyjątki to hordziści nie poszliby za nimi, gdyż byliby oni "zbyt mało krwiożerczy". Jakbyś pograł trochę po stronie hordy byś spotkał o wiele więcej charakterów hordowych posiadających takie cechy jak honor, godność, szacunek, litość, itd. Więc sorka, ale to nie jest żaden wyjątek.
Thrall został wychowany wśród ludzi, stąd jego charakter. A skoro orkowie rządzą się kategoriami które wymieniłeś, to dlaczego napadają i podbijają Ashenvale? Ano dlatego, bo mają nowego lidera. Thrall jest procesorem hordy, jak myśli on, tak będzie myśleć horda.

Cytuj:
Super. Poza barrensami, które zostały rozbite na pół (i północna część dalej pozostaje pod kontrolą hordy) nie wymieniłeś ani jednego miejsca w którym rezydowałaby horda.
Fuu, nie Redrige tylko Stonetalon (zawsze mi się te dwa zone mylą). Alliance przymierzy się z Grimtotemami, bo Garrosh ma zamiar je wybić. W Western Plaguelands nie ma hordy? Nie powiedziałbym, poza tym w tak bliskiej odległości od Undercity, hmm. A powiedz mi, co horda niby podbija oprócz Ashenvale.

Cytuj:
Ach tak. A rozmowa Thralla z Jainą, w której Thrall przekazał detale Jainie, a ona Vrynnowi (który się tym nie przejął) nie istniała?
Nie tyle nie przejął, ale Forsakeni posunęli się za daleko (bo BĄDŹ CO BĄDŹ ta plaga była tworzona pod samym nosem Sylvanas). To jest jak ze Smoleńskiem. Nigdy nie dowiemy się całej prawdy. Może w UC był bunt, a może to był chytry plan Sylvanas?

Cytuj:
1. Wiedział, że to nie byli sojusznicy orków tylko zdrajcy. Powinien wiedzieć, co to jest zdrada, choćby po defiasie czy syndykacie
Zamieszki w hordzie to nie jest sprawa Alliance. Gdyby np. defiasi (jakimś cudem) podbili Thunder Buff, to myślisz, że co by horda pomyślała? To są ludzie. A ludzie = Varian = Alliance.

Cytuj:
2. Właśnie wzorowo pokazałeś, że Variann jest hot-headem. Gdyby zamiast zachować się jak się zachował i zachował się jak Thrall czy Jaina to Lich King by już dawno leżał. Ale nieeee bo po co.
Powiem to samo, co ostatnio pisałem na mmo-championie. Gdyby porwaliby cię np. Arabowie i więzili przez wiele lat, i w końcu być się uwolnił, to oczywiście pałał byś do nich ogromną miłością.

Cytuj:
Widze, że bardzo ładnie moje posty czytasz, skoro odsyłasz mnie do czegoś, co sam poruszyłem.
Czytam, czytam. Chodziło mi o to, że to nie było rozgorączkowanie, tylko nieufność w stosunku do hordy. Potem dostaje te same info od swoich ludzi, i jest już spokojniejszy.

Cytuj:
PS - cytrynowy widze, że ostro zacząłeś. Wyluzujmy z lekka, pokłóćmy się troche delikatniej. Złapałeś wkurwa po moim poście? Wyłącz forum, wróć za godzinę jak odsapniesz i o wiele spokojniej to napiszesz! To działa
z dedykacją dla cytrynki xD
Wkurwa to ja łapię za każdym razem, jak fanboye hordy nawet nie próbują myśleć racjonalnie i ujrzeć Ally jako
1. ofiar najeźdźców.
2. LUDZI (powiedzmy).

Ostatnio edytowany przez CytrynowySorbet - 03-06-2010 o 14:04.
CytrynowySorbet jest offline   Odpowiedz z Cytatem