Zobacz pojedynczy post
stary 03-06-2010, 22:25   #2448
CytrynowySorbet
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez eerion Pokaż post
Spoko. Ja mam zaś doświadczenie z aluchami w RLu i na moongladzie, gdzie jak było ich mniej jak 2 na mnie jednego to się bali mnie zaatakować.
No i masa dzieciarni.
Eeeehhh, ja też pamiętam jak mnie 80 lev hordziaki oneshottowali podczas levelowania, ale pamiętam też, jak sam znęcałem się w Hillsbrad. Proponuję skończyć ten temat ally i hordy na różnych serwerach, bo chyba zgodzisz się, że wszędzie jest wszystko, a po prostu pewnych rzeczy nie dostrzegamy.

Cytuj:
Powiem ci, że uśmiałem się przy tych określeniach ;D
Orkowie straszni. Po kampanii w w3 trudno to powiedzieć.
A zdziwiłbyś się, jak mało ludzi w ogóle grało w Warcrafta :s Ba, niektórzy z mojej byłej gildii nie wiedzieli, że w ogóle były jakieś gry przed WoWem. Po kampani w w3 hm... A przed? :>

Cytuj:
Wybrałeś serwer z polaczkami i się dziwisz?
Ale to ma też swoje dobre strony Fajnie jest siedzieć w ICC i czekać aż wszyscy dojdą po wipie, cisza na vt, a na generalu nagle... "TWOJA STARA JEST TAK GRUBA, ŻE POTRZEBA 10 WARLOCKÓW ZEBY JĄ ZSUMMONOWAĆ"

Cytuj:
Zostali wysłani po to by albo przedrzeć się do ICC (pare q info), albo pokonać LK (słowa saurfanga w qline i bolvara w cinematicu).
więc...
Do tego odwołam się niżej.

Cytuj:
Nie dał znaku? Powiedział całe zdanie dobrze świadczące o tym co zrobić
To trochę tak, jakby czekać na pulla w raidzie i nagle 1 tank krzyczy to samo co Dranosh Ale ogólnie, to niżej.

Cytuj:
Zwykły szarak miał się zająć trashem nie LK.
Ale pomijając zdolności LK, itd. to w takim razie dlaczego był wywoływany? Chyba tylko, by się wydarzył straszny event dla lore, bo ja innego konkretnego powodu nie widzę, dla tego co się wydarzyło.
Jeśli chcesz znać moje zdanie na ten temat... Ludzie mówią, że ten questline jest epic, ale według mnie to wszystko nie ma sensu. Bo nawet Bolvar + Dranosh to nie jest jakaś specjalna potęga. Chyba po prostu nie mieli jak wkręcić tego wątku z Varimathrasem i Putressem.

Cytuj:
O Tirionie
Tutaj przyznam, mówiłem bez żadnego pokrycia, po prostu Argent Dawn od razu utożsamiam z Tirionem, ale też z Naxxramas.

Cytuj:
LoTR to nie jest gra xD
w/e :x Naprawdę Lotr mnie nie bardzo interesuje, nawet jeśli to ma być mistrzostwo w czymkolwiek to jest.

Cytuj:
Orków widzisz jako najeźdźców, ale albo w twojej filozofii jest jakaś luka, albo wdł. ciebie najeźdźca = debil
W sytuacji orków to w ogóle dla mnie jakaś kpina jest. To nie jest ich planeta, a oni mając wszystko w dupie ścinają drzewa w Ashenvale, które są bardzo ważne dla elfów. No cóż, gdyby nie wasza kochana Garona, to między Varianem i Thrallem doszłoby do porozumienia i dostawaliby drewno. Garona i oczywiście Garrosh.

Cytuj:
Powiedziałem tak tylko o Bolvarze? A dokładniej, nie że jest tchórzem, ale cwaniakiem
Też trochę nietrafne określenie. Bo wątpię, żeby myślał "a idź brudny orku, daj się zatłuc a wtedy ja dokończę resztę i zgarnę całą chwałę".

Cytuj:
1. Tirion miał Asbringera - miecz, którym Alexandros sam usiekł tysiące nieumarłych (podczas jednej bitwy ). Fakt, że Tirion jest potężną osobą, ale bez Ashbringera by tego nie zrobił. Zaś topór Groma nie jest jakimś przepotężnym artefaktem (choć chyba się nim stanie ).
2. Tutaj fakt - uwolnienie Alexstraszy jest dużym osiągnięciem. Choć demonsoul został zniszczony za pomocy łuski samego Deathwinga, wbić jedno w drugie to nie jest halo. No, ale to on to zrobił, więc ok.
Zastanawia mnie tylko, czemu próbujesz szukać wymówek. Tylko czekam, aż powiesz "Gdyby nie Frosmourne i Helm of Domination to nie był by taki silny".

Cytuj:
3. Medhiv był strażnikiem Tirisfal to raz. Jest to moc całej rady tirisfal zaklęta w jedną osobę. Strażnik to sztucznie stworzona broń (co widać po efektach ubocznych u Medhiva, gdy zapadł z tego powodu w śpiączkę). Co do jego "osiągnięcia". Medhiv był kierowany przez Sargerasa. Otworzył portal by orkowie mogli dokonać INWAZJI na azeroth, przed niczym ich nie ratował. Orkowie mimo straty doskonałych przywódców i większości wojaków w Draenorze byli w stanie przetrwać nie uginając karku przed legionem (mag'tharowie). Więc nie wiem kto ci kit wcisnął, że Medhiv uratował orków, ale to nieprawda .
1. Wiem, co to strażnik Tirisfal.
2. Legion manipulował orkami, to fakt, ale gdyby na nim im się nie przydali, to po prostu by ich wybili.

Cytuj:
Oczywiście, Garrosh budzi odrazę masy istot. I dostanie w kniapę za to, nie wiem co to za odpowiedź
Mówię tylko kim stanie się Garrosh.

Cytuj:
Jakiego artykułu leaka?
Kto szuka ten znajdzie :> W sieci jest tego pełno, na mmo-championa nie masz co liczyć.

Cytuj:
AQ. Już nie raz o tym wspominałem. A ty dalej swoje.
Tak mi się wydaje, że ten Varok i AQ to jakieś twoje koło ratunkowe. Porzuć już ten przykład.

Cytuj:
Wiem o jaką filozofię ci chodzi - dreanei = ally. Niestety tak nie jest. Bardzo dobrze uświadomi to Cataclysm, gdzie nie gobliny dołączą się do hordy, a jeden z carteli. Np. steamwheedle cartel dalej będzie neutralny.
Ale w jakimś przykładzie poniżej wspominasz Garithosa, który mimo bycia humanem służył innemu królowi w innych czasach.

Cytuj:
Rhonin jest neutralny, gdyż w obliczu zagrożenia Malygosa pokonał swoje animozje. I jest to z tych wszystkich osób najbardziej wroga do hordy postać.
I przy okazji naskrobał sobie u Varessy

Cytuj:
Alexstrasza nigdy nie była z aliantami, co ty chrzanisz? To smok, aspekt życia.
Może trochę źle się wyraziłem. Ale to orkowie (Dragonmaw wtedy należało do hordy) ją więzili w celu stworzenia Netherdrake'ów. A Ambassador hordy w Wyrmrest Temple? Przechadza się na zewnątrz, podczas gdy Ambassador Alliance siedzi w środku. A jeszcze teraz, keidy w cata Dragonmaw znów dołączają do hordy, Alex się trochę wkurzy.

Cytuj:
Brann Bronzebeard przedkłada odkrywanie, a później walkę z Yogg-Saronem ponad animozje.
Zastanawia mnie to ciągłe używanie słowa animozje. To co z animozją Thralla, który zamiast próbować dogadać się o drewno z Varianem poprzez Jaine albo Night Elfami poprzez Taurenów, zabiera wszystko siłą?

Cytuj:
Khadgar - odrzucił alliance i dołączył się do na'aru, które są neutralne, gdyż w nich ujrzał szansę na ocalenie Draenoru przed Legionem i Illidanem.
Eee, co ty gadasz, jakie odrzucił. On jest i będzie jednym z największych i najpotężniejszych magów Alliance, Naaru odnalazł podczas poszukiwania pomocy i mu tej pomocy udzielili. I:

Cytuj:
Affiliation
Sha'tar, Sons of Lothar, (formely the Alliance Expedition, Alliance of Lordaeron, Kirin Tor)
Occupation Advisor to A'dal (current); Alliance Expedition leader, Archmage of Nethergarde, Kirin Tor archmage,S&L 41 Medivh's apprentice, Ruler of Nethergarde (previous)
mówi chyba samo za siebie. Nadal jest Alluchem, tyle, że w imię większego dobra staje się neutralny.

Cytuj:
Malfurion nigdy nie należał do alliance. Był sojusznikiem połączonych wojsk ludzi-HORDY-night elfów podczas obrony Hyjal. Następnie odszedł do emeral dreamu. Nigdy nie dołączył się do ally.
Ale będzie mężem Tyrande :x

Cytuj:
Nie no po prostu tendencja blizzarda jak w mordę strzelił.
Znów subiektywizm. To nie jest moja opinia, tylko opinia ogólna.

Cytuj:
buahahahahahahahahahaha
Na'aru nigdy nie byli bogami dla dreaneiów.
O jezu, chodzi mi to to: jak Light jest bogiem dla ludzi, tak Naaru dla dreneji, bo są źródłem ich światła.

Cytuj:
W KTÓRYM MIEJSCU SHATTRATH BYŁO ALUCHOWE?! PRZESTAŃ WIĄZAĆ DREANEI W SHATT Z ALLY.
Aldorzy podążają za Na'aru. Nie za alliancem czy hordą. Więc skończ.
Rofl. To wszystko napisałem w 1 poście. A tak cytuje po kolei i pisze "PRZECIEZ JUŻ TŁUMACZYŁEM, SKOŃCZ".

Cytuj:
Dragonmaw clan jest dołączony do hordy, tak jak grimtotemi.
ROFL. Wręcz przeciwnie.
Cytuj:
Za to Dark Iron dwarfy są dołączane do alliance.
Dark Iron Dwarfy wykorzystały okazję, że Magni się... skamienił. Varian się nimi zajmie.

Cytuj:
I jakie niby postacie ally stają się neutralne? Bo już ci wytłumaczyłem, że malfurion alliancowy nie jest w żadnym calu i nigdy nie był.
Jest w pewnym sensie, poprzez Tyrande.

Cytuj:
Thrall był wychowywany jako gladiator, uczony tylko zabijać i trzymany jak pies. Jedyną osobą, która nie pozwoliła mu znienawidzić ludzi była Taretha. Więc nie mów, że jego charakter jest stąd. Najwięcej swojego charakteru Thrall nauczył się studiując szamanizm oraz rozmawiając z Gromem Hellscreamem.
Dziwnie, bo większość też uważa, że jak na orka, to Thrall jest wyjątkowo ludzki.

Cytuj:
Wojna o surowce? Orkowie potrzebują drewna - jedyne źródło to Ashenvale. To nie podoba się night elfom.
Dziwne. Chyba w każdym zone są drzewa. Poza jak jak im nie pasuje, to won do swojego domu, na Draenor (albo jego resztki).

Cytuj:
O_o.
Pierwsze słysze. Z leaków jak czytałem to grimtotemi wracają do hordy. Jeśli tak no to macie przyczółek
Grimtotem Auctionner czy Grimtotem Banker to żadne dowody na to, że Grimtotemi należą do hordy.

Cytuj:
Kontrolujemy Silverpine kompletnie
SUPER, A ALLY KONTROLUJE WESTFALL.

Cytuj:
idziemy na gilneas.
Super, w którym okazuje się, że Sylvanas ma w dupie orków z Garroshem na czele i produkuje DALEJ plage, mimo zakazu Garrosha.

Cytuj:
To nie forsakeni posunęli się za daleko tylko zdrajcy. Nie wiem czy wiesz, ale to putricide opracował trutkę, która w ewencie przedWotLKowym powstrzymała plagę, która panoszyła się po azerothie (I shatt, gdzie oddziały shatteredów były doskonałym celem do zamiany w ghule! Wiem, bo sam to kochałem robić ). W undercity pracuje się nad plagą, która zrani też nieumarłych, ale też pracowało nad lekarstwami, czego skutkiem był ratunek przed morzem ghuli tuż przed WotLK.
Przykro mi, że uważasz mnie za kompletnego nooba. Nie wiem po co mi to tłumaczysz, skoro to wiem. Zdrajcy czy nie zdrajcy, to BYLI forsakeni. I nie Putricide tylko Putress.

Cytuj:
A Varian jak sam powiedział w battle for the undercity wykorzystał to, by próbować zabić thralla (przed czym zatrzymałą go jaina).
Dziwne. A ja myślałem, że po prostu chciał przejąć UC. A na Thralla (jak i całą hordę) się wkurzył, jak zobaczył jakie wynaturzenia produkują.

Cytuj:
Sorka, ale jak ktoś jest na tyle głupi, by w obliczu takiego zagrożenia jak LK robić to co odstawił Varian, to sorka. Bo Jaina i Thrall by dalej tworzyli ten sojusz.
Saufrangs begs to differ Jakoś jest na tyle głupi, by atakować Skybreakera podczas wylotu na ICC.

Cytuj:
Dziwne. Thrall także był więziony przez aluchów przez długie lata, walczył na ludzkiej arenie, a gdy w końcu się uwolnił... nie pałał nienawiścią do wszystkiego co ludzkie.
Bardzo dobry argument, pokazuje różnicę klas między Vrynnem a Thrallem.
Jest różnica. Thrall był młody i miał Tarethe. Varian był sam, miał syna i poddanych, a został porwany w misji politycznej. Miał wyprany mózg, co potem skończyło się lekkim rozdwojeniem jaźni, cóż... Kiedy się bulwersuje, odzywa się w nim ta strona orkowa. Poza tym Thrall to shaman i chyba zgodzisz się ze mną jeśli powiem, że jest sporo inteligentniejszy od Variana.

Cytuj:
1. Oczywiście, że ally zostali zaatakowani. Tak jak w przeszłości atakowali różne plemiona trolli (wrogie też hordzie) i całą masę innych plemion i frakcji.
Bullshit argument, jedyne trolle należące do Hordy to te wygnane z Stranglethorn i nie przyczynili się do tego ludzie. Sand, frost czy forest trolle to nie horda. Poza tym mieli prawo, bo to ich planeta. Taką drogą można osądzić orków, że na Dranenorze atakowali Draenei (w tym, jak sam Saurfang mówi, nawet małe dzieci). Znam tego powody, więc darujmy sobie.

Cytuj:
Frakcje rosną i zajmują nowe tereny poprzez podbój. Nie wiem w czym tutaj tkwi problem.
Horda jest jak USA - w*******a się w Irak choć mają swoje własne tereny. Orkowie na Azeroth są takimi samymi alienami jak Draeneie, z tą różnicą, że Draeneie są pokojowi i zadowalają się skrawkiem własnej ziemi.

Cytuj:
Stara horda - jeszcze podjudzana przez legion, a nowa - Thralla to też różne kwestie.
I Garrosh póki co próbuje na siłę wrócić do tej starej.

Cytuj:
Weź pod uwagę, że w nowej Hordzie:
a) Orkowie i Trolle nie ruszyły na ally, tylko wyruszyły do kalimdoru, by w azerothie zbudować swój nowy dom.
Lol, a czy Jaina i jej zwolennicy to jakieś nowe Alliance? Poza tym o ile pamiętam z W3, to Thrall spotkał trolle już na Kalimdorze, po rozbiciu się.

Cytuj:
b) Undeadzi - fakt są efektem plagi i walczą z ludźmi, gdyż powstali na ich terenach. Trudno nazwać ich agresorami, gdyż będąc całkowicie nowym tworem próbowali wywalczyć kąt dla siebie i miejsce zaopatrzenia.
Zagrabili sobie głównie dołączeniem do hordy. W której skład wchodzą jeszcze ci orkowie, którzy kiedyś pomordowali ich rodziny.

Cytuj:
c) Blood elfy były nękane przez dowódcę alliancowego i ich armie.
Nie nękane, a porzucone na pastwę losu. Ale popatrz, mamy jeszcze High Elfów w Ally, nawet sporo, i żyje im się dobrze. I znów wspomnę orków, którzy kiedyś najechali Quel'Thalas.

Cytuj:
Owszem - w kontakcie ze starą hordą ally to były ofiary najeźdźców. Ale nie w kontakcie z nową - obecną hordą
Tak, a potem chwalisz się ile to w Cata horda podbija.

Cytuj:
PS - Tego posta pisałem niecałe 2 godziny m.in. szukając wszystkich potrzebnych informacji. Nie zawiedź mnie Sorbet!
Ja pisałem dłużej, pierw w przerwach podczas ICC10, potem ICC25 (profesorek 25hc one shot /o/) i TOGC25... Uwielbiam środy i czwartki :*

Edit: Osz w mordę, ale to długie :O

Ostatnio edytowany przez CytrynowySorbet - 03-06-2010 o 22:34.
CytrynowySorbet jest offline   Odpowiedz z Cytatem