Zobacz pojedynczy post
stary 13-06-2010, 20:22   #235
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Voon Pokaż post
Może poszukaj chociażby w programie? Miałem okazję niedawno przeczytać, całkiem przyjemnie gada, ma swoje cele i priorytety. Byłby raczej dobrym prezydentem sam z siebie, ale właśnie, żeby być dobrym potrzebny jest jeszcze trafny rząd.
Programy poczytam w dniu wyborow i na tej podstawie zaglosuje (badz nie), a na razie opieram sie na tym, co zaslyszalem w TV.

Cytuj:
Ashlon, jeśli masz takowe wypowiedzi to podeślij mi je, zawsze widziałem zarówno Napieralskiego jak i jego wypowiedzi (zresztą całe SLD) za konformistyczne coś, co za okruszki władzy gotowe jest brnąć z głęboką dupę. Nie wiedziałem, że może posunąć się aż tak daleko na swojej smyczy.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Litawor
Napieralski na pytanie portalu Onet.pl o legalizację miękkich narkotyków odpowiedział, że jest przeciwny. Natomiast o Kościele bardzo możliwe, że coś mówił.
Moje zdanie odnosnie kosciola i narkotykow opieram na tym, co mowil po wybraniu go na przewodniczacego SLD. Bylo to juz jakis czas temu i szczerze mowiac - mam teraz malo czasu na szukanie tego. Nie zdziwilbym sie, gdyby te wypowiedzi spowodowane byly checia odciecia sie od pogladow Olejniczaka, ktory byl zdecydowanie bardziej centrowy, niz lewicowy. Mozliwe tez, ze partia zauwazyla, ze antykoscielne i pronarkotykowe hasla nie powoduja wzrostu, lecz spadek poparcia, dlatego "wygladzila" jego wizerunek, sprawy kosciola zostawiajac towarzyszce Senyszyn.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Hakuoh
Jako jeden z 28 osób, który na niego zagłosował podam powód prosty - nie mam zamiaru wybierać osoby, która błyszczy hipokryzją. Osoby, która pokazała się jako premier i kryjącej się tylko tragedią smoleńską. Mimo, że ten kraj już mnie nie interesuje to i tak nie chciałbym dopuścić gorszego zła do władzy.
Kandydatow jest 10, a nie dwoch (tj. Komorowski i Kaczynski). Zreszta, glosowanie 'przeciwko komus' a nie "za kims", jest naglupsza mozliwa opcja do wyboru podczas glosowania.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil
Po necie krążą dowcipy o tym, dlaczego w wyborach osiąga takie a nie inne wyniki. Powód jest prosty - zdecydowania większość jego zwolenników nie ma czynnego prawa wyborczego ..
A moze po prostu nie ma tak rozdmuchanej kampanii wyborczej jak reszta. Zaloze sie, ze majac takie fundusze jak Komorowski czy Kaczynski, osiagnalby wynik ok. 15-20%. Teraz czesc wyborcow nic o nim nie wie, kolejna czesc opiera sie jedynie na TV, ktora zamiast jego pogladow gospodarczych woli pokazac wypowiedz o tym, ze kobiety powinny stac przy garach, a trzecia czesc idzie glosowac na tego, ktory ma ladniejszy plakat lub fajniejsza piosenke.