Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Litawor
Jak ja słyszę, w jaki sposób niektórzy młodzi ludzie decydują, na kogo zagłosować, to wcale nie jestem taki przekonany, że należy ich zachęcać do korzystania z tego przywileju/obowiązku. Ci, którzy się interesują, będą głosowali, zaś ci, którzy się nie interesują, może lepiej niech zostaną w domach.
|
A widzisz mój drogi na tym właśnie polega demokracja, że Twój głos jest równy mojemu głosowi, który jest równy głosowi profesora mówiącego w 10 językach i znającego tych wszystkich polityków na "Ty", który jest równy głosowi prostego człowieka, który polityki nie lubi bo jej nie rozumie i ma ją daleko w poważaniu. To jest właśnie istota demokracji ;-)
Zadziwia mnie czasem jak ludzie piszą jak to w naszym kraju politycy są straszni, a nie patrzą przy tym w ogóle na inne kraje. Na Węgrzech premier oficjalnie przyznał się do tego, że mataczył i będzie mataczyć, w Afganistanie w wielu rejonach frekwencja wynosiła 400%, a wybrany prezydent lubi sobie wciągnąć kreskę i odprawić orgietkę w pałacu prezydenckim, w Turcji posłowie leją się notorycznie na pięści, a Belgia prawdopodobnie rozpadnie się na dwa kraje. I to u nas jest cyrk? ;-)
Poneczek nie zapominaj o Głuchołazach! Oba mosty nam porwało wtedy