Zobacz pojedynczy post
stary 20-06-2010, 09:47   #345
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ponczus Pokaż post
@Sorbet
To że możesz głosować jest twoim przywilejem, prawem a nawet obowiązkiem
Glosowanie jest prawem, ale nigdy obowiazkiem. Dlaczego niby mialoby nim byc? "Musze" isc glosowac, bo....?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Litawor
Jak ja słyszę, w jaki sposób niektórzy młodzi ludzie decydują, na kogo zagłosować, to wcale nie jestem taki przekonany, że należy ich zachęcać do korzystania z tego przywileju/obowiązku. Ci, którzy się interesują, będą głosowali, zaś ci, którzy się nie interesują, może lepiej niech zostaną w domach.
100% racji. Ostatnio w ogole jest dziwny trend, zeby "wszyscy szli glosowac". Ja sie pytam - po co? Po co ktos, kto nie ma jakiegokolwiek pojecia o ktorymkolwiek z kandydatow, ma glosowac - za ladny plakat, ladna buzie czy fajna piosenke? Lepiej, zeby poszlo glosowac 5% zorientowanych niz 60% figurantow.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Drom
Zadziwia mnie czasem jak ludzie piszą jak to w naszym kraju politycy są straszni, a nie patrzą przy tym w ogóle na inne kraje. Na Węgrzech premier oficjalnie przyznał się do tego, że mataczył i będzie mataczyć, w Afganistanie w wielu rejonach frekwencja wynosiła 400%, a wybrany prezydent lubi sobie wciągnąć kreskę i odprawić orgietkę w pałacu prezydenckim, w Turcji posłowie leją się notorycznie na pięści, a Belgia prawdopodobnie rozpadnie się na dwa kraje. I to u nas jest cyrk? ;-)
Swietne porownanie - do socjalistycznych zlodziei czy dzikusow ze wschodu. Turkow popieram, lepiej, zeby dali sobie w odpowiednim momencie po mordzie, niz maja wprowadzac glupie ustawy. Nie rozumiem, co maja problemy narodowosciowe w Belgii do pracy parlamentu.
I tak, u nas jest cyrk - bo partie polityczne, zamiast zajac sie konkretnym rzadzeniem, zajmuja sie kompletnymi pierdolami. Przyklad - Tusk potrafi wiele mowic, ze wszyscy mu przeszkadzaja w pracy, ale jakos dyrektywy dot. zabezpieczen przeciwpowodziowych wprowadzic nie mogl - a, bo to niemedialne...