Zobacz pojedynczy post
stary 22-06-2010, 00:42   #80
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gangrel Pokaż post
Litości. A inne partie, szczególnie w sejmie to niby co?
Inne partie w sejmie tez. Dlatego zeby przenosic sie z po do pisu czy sld nie trzeba wcale zmieniac pogladow. Tym smieszniejsze, gdy ktos nazywajacy siebie lewicowcem popiera sld.
Cytuj:
A co do ideologii lewicowej, Napieralski podnosił kwestnie karty praw podstawowych, parytetów czy też związków partnerskich, które są dla mnie jak najbardziej elementami ideologii lewicowej.
Lewica to prawa pracownika (ble) i sprawiedliwosc spoleczna (tfu). Parytety czy prawa pedalow nijak maja sie do ideologii lewicowej (Marks nic o nich nie wspominal, a tacy lewacy jak Che, Stalin czy Hitler nie przepadali za pedalami, a lewicowosci im odmowic nie mozna).
Cytuj:
A jeśli komuś zarzucić brak kręgosłupa politycznego, to właśnie najprościej Kaczyńskiemu. Taka prosta obietnica, "Nie zostanę premierm jeśli mój brat zostanie prezydentem.". Nikt nie zaprzeczy, że ją złożył wyborcom. I co? Nic, nakłamał. A przecież wystarczyło wystawić kogokolwiek na fotel, kto by się ładnie prezentował na nim, a ustawy i tak by mu się dyktowało. Ale on musiał, tak go ciągnęła władza i flesze. Więc nie prawcie mi tu o moralności polityków i innych pierdołach.
Czy na stolku premiera usiadzie szef partii czy marionetka to jest juz szczegol. O wiele powazniejsze zarzuty mozna postawic po, ktora miala obnizac podatki i liberalizowac gospodarke, a robi dokladnie odwrotnie!

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gtyk
5. Ale zrozum, ze we wspolnym rynku chodzi o wspomaganie slabszych rowniez. Chodzi o zrownowazony rozwoj calego regionu, kosztem pojedynczych gospodarek nawet, bo w ostatecznym rozrachunku dla wszystkich jest to bardziej korzystne.
Taa, bardzo korzystne. Widzimy to wlasnie na przykladzie wiecznie wspomaganej, leniwej Grecji i pracujacych na nia Niemcow.
Korzysc jest taka, ze Grecja jest sztucznie utrzymywana po to, by i tak zbankrutowac z wielkim hukiem, a Niemcy zamiast pracowac na siebie pracuja na Grekow.