Oczywiście głosowałem na JKMa bo to mój idol!!!!11 Ale zabawa się skończyła i po dłuższym przemyśleniu sprawy wybieram Kaczyńskiego...
A do tych piszących o obowiązku to po prostu nie ma słów. Jak można łapać takie populistyczne hasełka? A narzekać może każdy nawet jak nie głosował bo jesteśmy wolnymi ludźmi, a jak komuś źle bo jest okradany z podatków i finansowane są z tego same beznadziejne pomysły to niech nie siedzi z zaklejoną twarzą. Trzeba narzekać aby zmuszać ludzi odpowiedzialnych do poprawy kraju.
Jeśli nie znacie się na polityce, a wiedzę na temat kandydatów czerpiecie tylko z kupionych mediów (telewizja, radio, prasa, ulotek, plakatów i innych śmieci wyborczych) to powinniście ruszyć głową i wybory sobie odpuścić. Jeśli już chcecie głosować to najlepiej sięgnąć do Internetu i poczytać również niezależne blogi jak i inne zaczerpnąć informacji z innych źródeł aniżeli oficjalne strony kandydatów którzy jak zwykle wiele obiecują, a nic nie zrobią. Należy także podchodzić z dystansem do znanych portali.
Dla mnie głosowanie na pierwszego albo drugiego to porażka, ale wybieram o wiele mniejsze zło i nie chcę aby w stu procentach rządziło PO czyli partia która śmie się nazywać liberalną.
Ostatnio edytowany przez niesmiertlenywojowniktibi - 25-06-2010 o 00:40.
|