Dość ciekawa sytuacja, bo ja wpadłem po paru latach na forum właśnie zobaczyć jak zmieniła się moja dawna wielka miłość - Tibia. Może nie mam zamiaru w to grać, ale jednak ciekawość zwyciężyła.
Z tego co widzę to bazyliszek ciągle nie jest rozwiązany, a tak samo mino mage na Rooku - nic nowego, czyli wielkie zagadki od lat pozostają nierozwiązane.
Widzę, że mechanika zmieniła się kompletnie i chyba musielibyśmy się na nowo uczyć w to grać - są jakieś eliksiry dające życie (co z UH? gospodarka przecież na runach się kręciła), są levele ponad 400 (!!! - ja pamiętam jak liczyliśmy na forum jak długo musiała by expić Bubble żeby wbić 200 level (wyszło na to, że to niemożliwe!), a tutaj ona nawet nie jest w top500), przedmioty mają dodatkowe bonusy, jakieś nowe dziwne kusze i pierdoły.
Z poziomem mentalnym może być tylko gorzej bo ja pamiętam, że Tibia miała właśnie tendencję zniżkową - z miesiąca na miesiąc było coraz gorzej, chociaż kto wie, może to się poprawiło.
Ja bym nie grał - jest wiele lepszych gier albo sposobów na spędzanie wolnego czasu