Zobacz pojedynczy post
stary 28-06-2010, 19:05   #1828
Lord Dreathan
Użytkownik Forum

Lord Dreathan's Avatar

Data dołączenia: 06 08 2004
Wpisy bloga: 4

Stan: Niegrający
Lord Dreathan ma numer GG 5945841
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Berbatov Pokaż post
Mam ostatnio problem z komputerem. 5 latek cały czas mi się zawiesza. Nie ma reguły. Godzina bez zawiechy to maksimum. Z początku jest pojedynczy pisk z obudowy komputera, następnie zatrzymuje się cały obraz, chwilę mogę jeszcze poruszać kursorem myszy by po chwili i ta stanęła. Po zatrzymaniu się kursora komputer zachowuje się w dwa różne sposoby:
a) komputer "pracuje", ale ekran robi się czarny, po restarcie w trakcie ładowania Windowsa wyłącza się.
b) od razu się wyłącza - w trakcie oglądania filmu - seriali na stronie z serialami online bądź youtube czy Windows Media Playerze.

Jako że moje informatyczne kompetencje kończą się na sformatowaniu dysku - co też zrobiłem, bo i tak żadnych ważnych danych nie miałem - proszę o pomoc.
Co prawda objawow pod puntkem "a" nie mialem, ale sprawdz temperature procesora( oczywiscie w okolicach czasowych, kiedy komputer swiruje) Sa do tego rozne programy zeby to zrobic w windowsie, lub tez mozesz wejsc do biosa i biosie sprawdzic. Ale wazne, nie sprawdzaj odrazu po odpaleniu kompa, tylko po jakims czasie. O ile pamietam, przyjmuje sie ze dla procesora amd granica resetu kompa to 55-60 stopni, intel mial chyba ciut wyzszy prog.

"We are falling - falling to rise"

Ukryty tekst:
[b] Pomogłem? Wkurzyłem? Mam fajny nick? Zostaw po sobie ślad w postaci NOTKI
Lord Dreathan jest offline   Odpowiedz z Cytatem