Ale fajna licytacja. Fakty są takie, że obie strony się nie oszczędzały i nigdy nie lubiły. A próby usprawiedliwiania czynów jednych poprzez porównywanie do skali czynów drugich, jest nie tyle moralnie wątpilwy ile moralnie obrzydliwy. Ale to ja stoję tu gdzie kiedyś było ZOMO więc niczego innego się nie spodziewam.
BTW. jestem w połowie ukraińcem (a przynajmniej tak mi się wydaje, bo ZSRR nie dało wyboru moim dziadkom) i do tej pory pamiętam opowieści babci o tym jak Jarema idut. Nieźle musiał poużywać sobie skoro przez bez mała 300 lat pamięć u prostego ludu przetrwała. Ciekawe prawda?
Zobaczymy gdzie teraz sięgną do historii.
BTW. Nie uważacie że Bronek zaliczył mega wtopę z tą depeszą "niby" mocarstwową Kaczyńskiego? Wyciągnięcie czegoś takiego to prawie jak pisowskie "dziadek tuska w wermachcie" i śmierdzi Kursko PRem.
I ostatnie BTW. jak tak sobie poczytać Polską historię, ale nie tą pisaną przez wyznaczonych historyków ale przez tych z zewnątrz, nie naznaczonych kultem jednostek, wydarzeń, faktów, to się ciekawych rzeczy można dowiedzieć.
@Gangrel
Ty Celcie TY!!